CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شبیه سازی بارش – رواناب شهری با استفاده از مدل هیدروگراف واحد لحظه ای ژیومورفوکلیماتیک (GCIUH) (مطالعه موردی: شهرک امام علی (ع) شهر مشهد)

عنوان مقاله: شبیه سازی بارش – رواناب شهری با استفاده از مدل هیدروگراف واحد لحظه ای ژیومورفوکلیماتیک (GCIUH) (مطالعه موردی: شهرک امام علی (ع) شهر مشهد)
شناسه ملی مقاله: ITCC04_173
منتشر شده در چهارمین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد رستمی خلج - مدرس دانشگاه تربت حیدریه
محمد ایزدی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مریم آذرخشی - استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربت حیدریه
حسین سلمانی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
گسترش مداوم حوضه های شهری باعث افزایش اهمیت مشکلات مربوط به مدیریت منابع آب شهری مانند کنترل سیل و آبگرفتگیشده است. بنابراین تعیین پاسخ های هیدرولوژیک حوضه های شهری برای مدیریت رواناب، اهمیت فراوانی دارد. برای این منظورمی توان درصد کارایی مدل منطبق با تیوری های علمی تشریح کننده پدیده های هیدرولوژیک و ژیومورفولوژیک را با مقایسهخروجی این روشها با داده های هیدرولوژیکی اندازه گیری شده تعیین کرد. در این بررسی از مدل هیدروگراف واحد لحظه ایژیومورفوکلیماتیک (GCIUH)، برای تعیین شکل و ابعاد هیدروگراف خروجی از حوضه شهری شهرک امام علی (ع) شهر مشهد استفاده شد. برای مقایسه مقادیر شبیه سازی شده و مشاهداتی از سه واقعه که در خروجی حوضه اندازه گیری شده بود استفاده گردید. مقدار کارایی مدل با استفاده از روش میانگین توان دوم خطا (MSE) بررسی شد. نتایج نشان داد مدل GCIUH با ضریب همبستگی 0/5، 0/84 و 0/94 به ترتیب برای واقعه اول، دوم و سوم بیشترین همبستگی بین مقادیر مشاهده ای و شبیه سازی شده را دارد. در نتیجه می توان از مدل GCIUH برای پیش بینی و مدیریت رواناب شهری در منطقه مورد مطالعه استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
شهرک امام علی (ع)، هیدروگراف واحد لحظه ای، GCIUH

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/614266/