CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی مولفه های مدل کسب و کار اهدا به منظور تدوین فرایند تامین مالی جمعی سازمان های خیریه(مطالعه موردی خیریه های ایرانی)

عنوان مقاله: شناسایی مولفه های مدل کسب و کار اهدا به منظور تدوین فرایند تامین مالی جمعی سازمان های خیریه(مطالعه موردی خیریه های ایرانی)
شناسه ملی مقاله: EMCONF04_034
منتشر شده در چهارمین همایش علمی پژوهشی یافته های نوین علوم مدیریت، کارآفرینی و آموزش ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده رجبی فر - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی تهران
نسیم غنبر طهرانی - استادیار دانشگاه خوارزمی تهران

خلاصه مقاله:
بحث فعالیتهای موسسه های خیریه مردمی در ایران مو ضوع جدیدی نیست. به دلیل جایگاه ارز شمند این فرهنگ بشردو ستانه ایجاد یک چارچوب برای جمع آوری کمک مالی در سازمان های خیریه یک امر مهم و ضروری به نظر می ر سد. بر اساس مطالعات صورت گرفته اهدای مالی در جهان، خصوصا در امور خیریه تو سط مدل های متنوعی قابل انجام است. اماجهت به روز ر سانی این سی ستم و ت سریع در انجام امورخیریه، بهتر است هر سازمانی از یک مدل کارآمد و توسعه یافته جهت جمعآوری کمک های مالی پیروی کند. هدف از انجام این پژوهش، معرفی و به کارگیری مدل اهدا که یکی از روش های نوین جمع آوری کمک های مالی در نظرگرفته می شود به عنوان مدل کسب و کار می باشد. در مدل اهدا مشارکت کنندگان با هدف بشردوستانه، کمک های مالی خود را با مبالغ اختیاری با انتخاب طرح حمایتی موردنظر از طریق وب سایت های جمع آوری کمک های مالی به صورت آنلاین به خیریه ها اخت صاص می دهند. پژوهش حا ضر با ا ستفاده از تحقیقات کتابخانه ایی و بررسی سایت های سازمان های خیریه داخلی و خارجی که از این شیوه جهت انجام اقدامات خیرخواهانه استفاده کرده اند، صورت پذیرفت. در این پژوهش نحوه اجرای مدل اهدا در خیریه های ایرانی و چند کشور جهان برای جمع آوری کمک های مردمی مورد بررسی قرار گرفت. طبق مطالعات صورت گرفته از 37 مقاله، با انتخاب مدل کسب و کار استروالدرکه از 9 مولفه اصلی تشکیل شده به عنوان مدل پایه، مولفه های آن استخراج و بر اساس مقالات استخراج شده میزان تکرار هر یک از مولفه ها مشخص گردید. براساس نتایج حاصل از پرسشنامه خبرگان، که از این روش جهت جمع آوری کمک های مردمی در مو س سه خیریه خود ا ستفاده می کنند با محا سبه ضریب ن سبی روایی محتوا CVR و شاخص روایی محتوا CVI از 53 مولفه عنوان شده 36 مولفه به عنوان شاخص های پایه برای طراحی این مدل انتخاب شدند. با توجه به فراهم بودن بستر فناوری و سابقه ایرانیان در کمک های خیریه مدل اهدا نسبت به مدل های دیگر تامین مالی جمعی در ایران قابل انجام است. امید است با تحقیقات بیشتر و بکارگیری مولفه های ا ستخراج شده گامی نو در جهت طراحی مدل اهدا به عنوان مدل کسب و کار برداشته شود.

کلمات کلیدی:
موسسه های خیریه، مدل اهدا، تامین مالی جمعی، اهدای مالی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/615054/