CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عملکرد ساختمان های فولادی به دو روش تحلیل استاتیکی غیرخطی بارافزون (pushover) و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده (IDA)

عنوان مقاله: بررسی عملکرد ساختمان های فولادی به دو روش تحلیل استاتیکی غیرخطی بارافزون (pushover) و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده (IDA)
شناسه ملی مقاله: ICSAU04_0781
منتشر شده در چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیراحمد حسینی فرد - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی صوفیان
مسعود ریوفی - دکتری مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی صوفیان

خلاصه مقاله:
در این مقاله عملکرد ساختمان های فولادی به دو روش تحلیل استاتیکی غیرخطی بارافزون (pushover) و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده (IDA) مورد بررسی قرار گرفته شده است. بدین منظور از قاب های خمشی ویژه با طول دهانه های ثابت و تعداد دهانه های 3 و 5 استفاده شد. همچنین تعداد طبقات ساختمان فولادی 6-11 و 16 در نظر گرفته شده است. مدلسازی و تحلیل سازه ها در نرم افزار Sap2000 و جهت تحلیل استاتیکی و دینامیکی غیرخطی نیز از نرم افزار seismo struct استفاده شد. نتایج نشان داد که تغییر تعداد دهانه ها تاثیر آنچنانی بر روی عملکرد سازه ها نداشته است همچنین با توجه به تحلیل های انجام شده و مقایسه نتایج بدست آمده، مشاهده شد که تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده تخمین خوبی از پاسخ سازه را نسبت به روش پوش آور متعارف دارد. همچنین بر اساس نتایج در مدل های قاب خمشی بر اساس تغییر در تعداد دهانه ها مشاهده می شود که با چشم پوشی از مقادیر ستون های دوم، سوم و چهارم، مقادیر نیروی برشی در سایر ستون های مرتبط با دهانه های مختلف روند افزایشی- کاهشی خاصی را نمایش نداده و دامنه نوسان ناچیز می باشد و در نهایت با افزایش تعداد طبقات رفتار ساختمان فولادی نتایج تحلیل های استاتیکی غیرخطی بار افزون و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده نسبت به هم تفاوت محسوسی دارند.

کلمات کلیدی:
ساختمان های فولادی، قاب های خمشی ویژه، نرم افزار Sap2000، تحلیل استاتیکی غیرخطی بار افزون و تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/618538/