مدیریت چرخه تولید تا مصرف داده های پژوهشی: چالش ها و فرصت ها

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,207

This Paper With 32 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CRT01_049

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

دسترسی همگانی به داده های پژوهشی از ضروریات توسعه علمی، اجتماعی و اقتصادی در جهان امروز است. در این مقاله سعی بر این شده است که اولا نیاز و ضرورت ایجاد یک پایگاه ملی داده های پژوهشی در کشور تبیین شود و ثانیا چرخه تحقق چنین زیرساخت مهمی جهت پیشبرد تحقیقات کاربردی در علوم اجتماعی و انسانی و خصوصا پژوهش های میان رشته ای که از تولید (جمع آوری) داده ها آغاز و تا مصرف منتهی میشود بیان گردد. در تحقق این مهم بررسی امکانات موجود و راه های رسیدن به وضعیت مطلوب و طبیعتا کنکاش موانع و خلاهای موجود در مدیریت بهره برداری از داده ها در حوزه های سازمانی، تکنولوژیک، قانونی و فرهنگ سازی ضروری به نظر میرسد.در این راستا اصول زیر برای تحقق یک مدیریت کارآمد و استراتژی ملی در چرخه تولید تا مصرف داده های پژوهشی مطرح میشود:1) ایجاد پایگاه داده های اجتماعی را باید به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت نگریست که با گذشت زمان نتیجه بازگشت این سرمایه گذاری افزایش مییابد.2) خلا و شکاف ها و همچنین امکانات و فرصت های موجود در زیرساخت های تحقیقات علوم اجتماعی باید بررسی و شناخته شود. کاربران و تولید کنندگان داده ها باید با تعامل نزدیک این خلاها را شناسایی نمایند.3) اتخاذ استراتژی ملی باید با هدف همکاری مستمر و سازنده در توسعه تحقیقات بین رشته ای میان بانیان تولید داده ها و همچنین همه کسانی که در جریان تولید و مصرف داده های اجتماعی دخیل هستند وجود داشته باشد.4) توجه و دقت لازم به کیفیت داده های اجتماعی در تحقیقات علوم انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.5) تسهیل دسترسی کاربران و مصرف کنندگان داده های اجتماعی باید سرلوحه این استراتژی قرار گیرد و این دقیقا یکی از خلاهای جدی در فرآیند چرخه تولید و مصرف داده ها در ایران است. در مورد کاربران آموزش نیروی متخصص در زمینه جمع آوری و تحلیل داده های اجتماعی ضرورت دارد. 6) بستر حمایت تکنولوژیک در زمینه جمع آوری داده ها، آرشیو، حفظ و نگهداری و توزیع و تسهیل دسترسی به داده ها توسط کاربران خصوصا محققین و دانشجویان باید فراهم شود. 7) تصویب لوایح قانونی چون قانون آمار و داده های جمعیتی که مسایل مرتبط به حفظ حقوق تولید کنندگان، مصرف کنندگان و همچنین مکانیسم حفظ اطلاعات افراد و خانوارها را پیش بینی نماید ضروری است. در طرح چشم انداز توسعه 20 ساله کشور، ایجاد پایگاه یا آرشیو ملی داده های اجتماعی ایران به عنوان یکی از زیرساخت های مهم تحقیقات اجتماعی اقتصادی یک ضرورت تامه به شمار می آید. در پایان پیشنهاداتی در راه پر کردن این شکاف موجود که یکی از عرصه های مهم مدیریت کلان پژوهش و فناوری در کشوراست ارایه میشود.

Authors

رضا افخمی

فارغ التحصیل دانشگاهEssex از انگلستان در رشته روان شناسی سیاسی و پژوهشگر ارشد در همین دانشگاه در مرکز آرشیو داده های اجتماعی و اقتصادی UK Data Archive و همکار پژوهشی دانشگاه امام صادق

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • l . David, Fred R.(1997), Conccpts of Stratcgic Management, _ ...
  • IMF:(2001), Guile to the General Data Dissemin atian System (GDDS) ...
  • PARIS21 Panpllet: Why Govrnmnts Nccd _ Statistics. ...
  • PARIS21 Wcbsilc: www.paris21 _ ...
  • United Nations: (2003), Handl _ of Statistical organisation, Third Edition, ...
  • United Nations:(l999), Some Guiding Principlcs for Good Practiccs in Technical ...
  • World Bank(2003), Guidlelines for the Preparation of Statistical Master Plans, ...
  • Reference Model for an Open Archival Information Systen (OAIS) ...
  • . Trus1cd Digital Rcpositorics: A1tribulcs and Respon sibililies. I (). ...
  • l1. Bo Sundgrcn:(1995), Guidclincs [or lhe mnodeling o[slatistical dala qnd ...
  • نمایش کامل مراجع