تحلیل روند پارامترهای هواشناسی و بررسی احتمال نوسانات اقلیمی در استان سمنان با استفاده از آزمون ناپارامتریک من-کندال (مطالعه موردی استان سمنان)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 476

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ATTITTDE02_367

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

تغییر اقلیم یکی از عمدهترین چالشهای پیش روی بشر در زمان حاضر است. گرم شدن جهانی، ذوب شدن یخ های قطبی، سیل،سرماها و گرماهای بی موقع و شدید در بسیاری از نقاط جهان به حدی شدید و خسارت بار و نگران کننده است که موضوع تغییر اقلیم را در صدر مطالعات محققین علوم جوی قرار داده است و تحقیقات گسترده ای در مقیاس جهانی، ناحیه ای و محلی را به خود اختصاصداده است .به منظور بررسی احتمال تغییر اقلیم استان سمنان میانگین بارش و میانگین درجه حرارت، ایستگاه سینوپتیک سمنان از سال 1965 تا سال 2016 یعنی از بدو تشکیل ایستگاه سنوپتیکی سمنان تا به امروز از سازمان هواشناسی کل کشور ثبت و آمار مربوط به بارش متوسط سالانه و میزان دمای متوسط سالانه همچنین حد رطوبت متوسط سالانه و میزان تبخیر و تعرق سالانه که با بررسی دادهها و انالیز آنها در محیط نرم افزار من-کندال و با استفاده از روش من کندال و رگرسیون خطی روند تغییرات در پارامترهای اقلیمی موردمطالعه استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد ترکیبی از روندهای افزایشی و کاهشی در داده های بارش و دما و میزان تبخیر و تعرق و رطوبت متوسط سالانه مناطقه علاء دیده می شود. با استفاده از مدل فوق نوع و زمان تغییرات عناصر مذکور شناسایی شدهاست و با بررسی جهش هایی که مارا به سمت نوسانات اقلیم راهنمایی میکند و با نتایج حاصل از تحلیلها نشان میدهد زمان شروع بیشتر تغییرات ناگهانی و از هر دو نوع روند و نوسان است. میزان تغییرات بارش و طوبت نسبی منطقه علاء با روند منفی معنی داری در حال کاهش و از طرفی میزان تبخیر و تعرق متوسط سالانه و میزان دمای متوسط سالانه با روند معنی داری در حال افزایش است همچنین پس از بررسی منحنی نمودارهای مربوط به هر پارامتر نتیجه میشود که میزان دمای متوسط سالانه /36 18 درجه سانتیگراد و رطوبت متوسط سالانه /26 40 درصد و میزان بارش سالانه /62 11 میلیمتر و هم چنین تبخیر و تعرق ثبت شده از سال 1965 تا به هم اکنون /2 226 میلیمتر میباشد از تحلیل دادههای به دست امده از سازمان هواشناسی کل کشور و بررسی دادهها و ترسیم نمودارهای من- کندال در هر پارامتر چنین نمایان میشود که در سال 1966 پارامترهای دما متوسط سالانه و بارندگی متوسط سالانه و رطوبت متوسط سالانه دچار یک جهش و تغییر کلی شدهاند حال آنکه میزان دما متوسط سالانه و بارش متوسط سالانه در سال 1970 نیز دچار جهش شدهاند و تغییر معنی داری در روند خود داشته اند اما تغییرات در سال 1966 غیر قابل انکار و چشم پوشی است.

Authors

صدف شخصی توکلیان

دانشجو کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان

هایده آرا

استادیار دانشگاه سمنان

وحید فیضی

دکتری جغرافیای طبیعی، دانشگاه تهران

محمدرضا یزدانی

استادیار دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آذرخشی، مریم، فرزادمهر، جلیل، اصلاح، مهدی، صحابی، حسین، 1391، بررسی ...
  • آرا، هایده، قاسمی نژاد، مریم، ملاشاهی، مریم، 1395، بررسی چینخ ...
  • باهک، بتول، 1392، بررسی احتمال تغییر اقلیم در استان کرمان ...
  • فصلنامه جغرافیایی سرزمین، سال دهم، شماره سی و نه، پاییز ...
  • دین‌پژوه، یعقوب، نیازی، فائقه، مفید، حامد، 1392، تحلیل روند پارامترهای ...
  • پژوهشی جغرافیا و برنامه‌ریزی، سال19، شماره پنجاه و یک، بهار ...
  • عزیزی، قاسم، 1383، تغییر اقیم، انتشارات قومس . ...
  • عزیزی، قاسم، روشنی، محمود، 1387، مطالعه تغییر اقلیم در سواحل ...
  • علیجانی، بهلول، 1387، تغییر الگوی جریان سطح 500 هکتوپاسکال در ...
  • همتی، رسول، 1393، تفسیر آزمون گرافیکی من-کندال، اداره کل هواشناسی ...
  • A. Nedelea, L. Comnanescu And M. Ieienicz, 2009, Some Considration ...
  • Studley M. W. _ Murray A. B., Haff P. K. ...
  • نمایش کامل مراجع