مطالعه پروتیین های شوک گرمایی و تنش غیرزیستی در گیاهان

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,980

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MDCONF01_002

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

پروتیین های استرس در مقادیر کم در سلول های نرمال، جاییکه در آنجا نقش های مهمی دارند برای مثال نقش حفاظت سلولی (Cytoprotective)، بیان می شوند، ولی بدنبال قرار گرفتن در معرض محرک های آسیب رسان این مقادیر افزایش می یابد. از نظر تجربی، پروتیین های استرس سلول می توانند در پاسخ به طیف وسیعی از محرک ها از قبیل گرما، هیپوکسی، فلزات سنگین، تشعشعات و عفونت های ویروسی بوجود آیند. اعضای گروه HSP از پروتیین های استرس سلول بر اساس اندازه به دو دسته نام گذاری شده اند: دسته اول عبارتند از چاپرون ها یا چاپرونین ها (Chaperones or chaperonins) هستند که پروتیین های شوک حرارتی کوچک می باشند که به عنوان محافظان مولکولی (Molecular chaperones) عمل می کنند. اساسا این پروتیین ها در تا خوردن (Folding) و جابجایی پروتیین درون سلولی و همچنین هدایت پروتیین ها به سمت مواضع نهایی آنها شرکت دارند. دسته دوم شامل یوبی کویتین (Ubiquitin) هستند که یک پروتیین فراوان در سلول های نرمال بوده و از طریق عمل به عنوان کوفاکتور برای پروتیولیز باعث زدودن پروتیین های پیر و کهنه یا آسیب دیده می شود. یوبی کویتین یک پروتیین شوک حرارتی کوچک است که در تجربه پروتیینی اهمیت دارد، چرا که پروتیین هایی که باید تجزیه شوند ابتدا از طریق اتصال با یوبی کویتین بصورت کووالانت دچار تغییر می شوند در این حالت پروتیین های آسیب دیده شناسایی و توسط پروتیازها تجزیه می شوند. در مجموع پروتیین های شوک گرمایی نقش تعیین کننده در حفاظت گیاه علیه تنش برای برگرداندن پروتیین ها به شکل طبیعی اولیه آنها و در نتیجه همیوستازی سلول برعهده دارند.

Authors

محمدرضا نقوی

استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

معروف خلیلی

استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ عدو م _ ایرات _ _ _ S. 2007. ...
  • Ali, G.M. and Komatsu, S. 2006. Proteomic Analysis of Rice ...
  • Cui, S., Huang, F., Wang, J., Ma, X., Cheng, Y. ...
  • Gelhaye, E., Rouhier, N., Navrot, N. and Jacquot, J.P. 2005. ...
  • Han, F., Chen, H., Yan, M.F., Liu, G.S. and Shen, ...
  • Samaj, J. and Thelen, J.J. 2007. Plant proteomics. In: Samaj, ...
  • Toorchi, M., Yukawa, K., Nouri, M.Z. and Komatsu, S. 2009. ...
  • Wang, W., Vinocur, B., Soseyov, O. and Altman, A. 2004. ...
  • نمایش کامل مراجع