CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی عوامل موثر بر ابتلای نوزادان به بیماری کمکاری تیرویید وپیش بینی آن در بدو تولد با استفاده از تکنیک یادگیری ماشین(مطالعه موردی: تعدادی از مراکز بهداشت شهر کرمانشاه)

عنوان مقاله: ارزیابی عوامل موثر بر ابتلای نوزادان به بیماری کمکاری تیرویید وپیش بینی آن در بدو تولد با استفاده از تکنیک یادگیری ماشین(مطالعه موردی: تعدادی از مراکز بهداشت شهر کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: OUTLOOKECE01_200
منتشر شده در اولین همایش ملی نگرشی نوین در مهندسی برق و کامپیوتر در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه حسینخانی - گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات ، انتهای بزرگراه شهید ستاری – میدان دانشگاه – بلوارشهدای حصارک ، ۱۴۷۷۸۹۳۸۵۵ ، تهران، ایران.
زینب رحمانی - گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، میدان فردوسی – انتهای شهرک متخصصین، ۶۷۱۸۹۹۷۵۵۱ ، کرمانشاه، ایران.

خلاصه مقاله:
هیپوتیروییدی 1 یا کم کاری غده تیرویید در بین بیماری های غدد درون ریز شایع ترین بیماری پس از دیابت می باشد. به زبان ساده این بیماری هنگامی ایجاد می شود که غده تیرویید نتواند به اندازه نیاز بدن هورمون تولید کند. کمکاری تیرویید در نوزادان می تواندباعث ایجاد عقب ماندگی های ذهنی شود که دیگر قابل درمان نخواهد بود. امروزه در بیشترکشورهای پیشرفته، برای تشخیص زودرس کم کاری مادرزادی تیرویید، برنامه غربالگری در نوزادان اجرا می شود. این کار از طریق گرفتن چند قطره خون از پاشنه پاینوزاد، در فاصله روزهای سوم تا پنجم تولد انجام می شود. در صورتی که بعد از تولد، نوزاد بیمار شناخته شود باید تا آخر عمر تحت درمان دارویی باشد. بنابراین هدف این تحقیق تعیین ویژگیهای موثر بر کمکاری تیرویید نوزادان (متولد شده شهر کرمانشاه) می- باشد. زیرا اگر علایم قبل از تولد نوزادان بررسی گردد میتوان به سلامت نوزادان کمک کرد. لذا ابتدا فاکتورهای موثر در بیماری را با استفاده از ترکیب الگوریتم ژنتیک و شبکه عصبی مشخص شده و سپس شبکه عصبی با فاکتورهای مذکورآموزش دیده و قادر به پیش بینی سلامت تیرویید نوزاد خواهد بود.به این ترتیب با شناخت بهتر عوامل تاثیرگذار در تولد نوزادان مبتلا به این بیماری، میتوان به پزشکان جهت پیشگیری از ابتلا نوزادان به این بیماری خدمت رسانی کرد همچنین از هزینههای احتمالی برای خانوادهها جلوگیری میشود اطلاعات مورد نیاز با جمعآوری داده از چند مرکز بهداشت شهر کرمانشاه انجام شده است. مدل شبکه عصبی مورد استفاده جهت پیش بینی بیماری تیرویید مدل شبکه عصبی جلو سوی چندلایه و از الگوریتم ژنتیک برای آموزش شبکه عصبی استفاده شده است. همچنین برای پیادهسازی زبان برنامه نویسیmatlabمورد استفاده قرار گرفته است

کلمات کلیدی:
بیماری هیپوتیرویید؛ یادگیری ماشین؛ شبکه عصبی؛ الگوریتم ژنتیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/624883/