CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش اعتماد مدیریتی بر رابطه مبادله رهبر عضو با توانمندسازی روانشناختی کارکنان ( مطالعه موردی: اداره آموزش و پرورش شهر مشهد )

عنوان مقاله: بررسی نقش اعتماد مدیریتی بر رابطه مبادله رهبر عضو با توانمندسازی روانشناختی کارکنان ( مطالعه موردی: اداره آموزش و پرورش شهر مشهد )
شناسه ملی مقاله: ICMEH01_815
منتشر شده در کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلام عباس شکاری - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مسعود طاهری لاری - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
الهام عباسی صیدآباد - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

خلاصه مقاله:
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش اعتماد مدیریتی بر رابطه مبادله رهبر عضو با توانمندسازی روانشناختی کارکنان در اداره آموزش و پرورش شهر مشهد می باشد . روش تحقیق در این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی، براساس گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل از نوع توصیفی و غیر آزمایشی و از نظر نوع اجرا پیمایش می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش مشهد می باشد که تعداد آنها در مجموع 1200 نفر است و با استفاده از فرمول کوکران نمونه آماری نفر 291 با نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند . برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد پرسش نامه رهبر عضو از بروچ گرویینگ وبوستر ( 1997 ) و پرسش نامه اعتماد باتلر ( 1991 ) و پرسشنامه توانمندسازی از اسپریتزر ( 1995 ) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18 spss استفاده شده است که در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. برای بررسی توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد که نتایج این آزمون با سطح معناداری بیشتر از 0/05 حاکی از وجود توزیع نرمال بین داده ها می باشد. همچنین با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، رابطه بین مولفه ای پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از این است که با اطمینان 95 % میان تمامی مولفه های پژوهش رابطه معنادار و مثبت وجود دارد و در نهایت نیز با استفاده از رگرسیون تاثیر مولفه های اعتماد مدیریتی بر مبادله رهبر عضو و توانمندسازی روانشناختی مورد بررسی قرار گرفت. ضریب همبستگی جزیی بین تمامی ابعاد پژوهش نشان دهنده از تاثیر مثبت میان مولفه های پژوهش می باشد و با توجه به پاسخ کارکنان به سولات پیشنهاداتی جهت بهبود توانمند سازی و اعتماد مدیریتی میان مدیران و کارکنان ارایه شد.

کلمات کلیدی:
اعتماد مدیریتی، مبادله رهبر عضو، توانمند سازی روانشناختی، اداره آموزش و پرورش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/625705/