تاثیر غیر مستقیم نیتروژن بر ژنوتیپ های لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) خوزستان

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 312

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AETCONF04_091

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

لوبیا یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که در اکثر مناطق ایران وجود دارد. سطح زیرکشت این گیاه در نواحی مرکزی و غرب ایران قابل ملاحظه است چرا که عملکرد ژیوتیپ های این نواحی نیز بسیار مطلوب می باشد. در خاک های نواحی که برای اولین بار لوبیا و یا سایر بقولات کشت می شود به منظور تثبیت مقدار کافی از جمعیت نژاد موثر باکتری و بروز آلودگی در ریشه های آنها نیاز به تلقیح بذور با باکتری مناسب انجام می شود. بین ژیوتیپ های لوبیای معمولی تنوع ژنتیکی برای تثبیت بیولوژیکی نیتروژن نیز وجود دارد. به این منظور و با هدف شناسایی صفات موثر بر درصد تثبیت نیتروژن، 60 ژیوتیپ لوبیا در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح آگمنت کشت شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که زمین آزمایش یکنواخت بوده و تفاوت معنی داری بین بلوک ها وجود ندارد. تفاوت معنی دار در بین ژیوتیپ ها حاکی از آن است که وجود تنوع ژنتیکی در ژیوتیپ های مورد بررسی برای تثبیت نیتروژن و سایر صفات است. تجزیه ضرایب همبستگی حاکی از آن بود که صفات عملکرد دانه، همچنین تعداد غلاف در بوته، وزن خشک غلاف در بوته، و نیز وزن صددانه، به علاوه تعداد گره در بوته، نشاندهنده این بود که صفات درصد کل نیتروژن در اندام هوایی هر بوته، تعداد گره در بوته و عملکرد بیولوژیک 91/6% از تغییرات متغیر درصد تثبیت نیتروژن را توجیه می نمایند.

Authors

علی حسنی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، تهران، ایران

مریم حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :