CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ومقایسه استفاده از گل گلایکولی بعنوان جایگزین گل روغنی در میدان نفتی اهواز (مطالعه موردی یکی از چاه های میدان)

عنوان مقاله: بررسی ومقایسه استفاده از گل گلایکولی بعنوان جایگزین گل روغنی در میدان نفتی اهواز (مطالعه موردی یکی از چاه های میدان)
شناسه ملی مقاله: MGCONF01_212
منتشر شده در کنفرانس ملی دانش و فناوری علوم مهندسی ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

پیمان ویسی - مدرک و رشته تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل یاسازمان محل کار فعلی کارشناسی ارشد مهندسی نفت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
خلیل شهبازی - دکتری حفاری- دانشگاه صنعت نفت اهواز

خلاصه مقاله:
نگهداری یا ثبات حفره چاه یکی از چالش های بسیار اساسی هنگام حفاری یک چاه می باشد. یکی از مهمترینعوامل ناپایداری چاه شیل ها می باشند که عدم توجه به این مسیله می تواند باعث بوجود آمدن مشکلاتی مانند تنگشدن چاه، گیرکردن لوله های حفاری، گشاد شدن چاه ، منحرف شدن از مسیر اصلی حفاری، گمشدگی وهرزروی سیال حفاری، مشکلات راندن لوله های جداری، سیمان کاری ضعیف، از دست رفتن بخشی از حفره یاحتی چاه و به طبع باعث بالا رفتن هزینه و زمان حفاری می گرددکه بشترین تاثیر را جهت کنترل شیل سیالحفاری دارا می باشد. تغییرات پیوسته ی سیال حفاری منجر به پیدایش سیالات متفاوت با خواص گوناگون شدهاست. یکی از این سیالات، سیال پایه روغنی است که بیشتر برای مقابله با مشکلات ناشی از شیل ها به وجود آمدهو مورد توجه قرار گرفته است و بعدها کاربردهای بیشتری برای آن در نظر گرفته شده است. اما امروزه با توجهبه نیاز روز از جمله مشکلات اقتصادی و زیست محیطی، جایگزین کردن آن در دستور کار قرار گرفته است. دراین مطالعه، به بهینه سازی و تعمیم سیال حفاری پلی پتاس گلایکول پرداخته شده است. برای حلمشکلات ناپایداری شیل، سیالات حفاری غیر آبی متعددی از قبیل روغن های معدنی، پلی آلفا الفین ها و استرهایاشباع و غیر اشباع مورد استفاده قرار گرفته اند. که سیال پلی پتاس گلایکول با در بر داشتن خواص بازدارندگیمناسب و هزینه پایین و سازگاری با محیط زیست توانسته کارایی مناسبی در جهت کنترل چاه داشته باشد.دراین مقاله درفصل اول به معرفی سیال حفاری، کاربرد و خواص آن پرداخته شده است. همچنین لوازم مورد نیازبرای انجام آزمایش خواص سیالات حفاری تشریح شده اند. در فصل دوم، شیل و مشکلات ناشی از آن و راه هایمقابله با آن بیان شده است. در فصل سوم سیال روغنی، کاربرد، مزایا و معایب آن گفته شده است. در فصلچهارم این مقاله وارد بحث پلیمر می شویم که در آن به تعاریف معمول پلیمر و توانایی های آنها اشاره شده استو در ادامه فصل با شرح و تفسیر چند آزمایش سعی در نشان دادن توانایی پلیمرهای پر کاربرد در صنعت حفاری ایران شده و مقایسه ای بین چند پلیمر پرکاربرد صورت گرفته است. در ادامه فصل با یک سری آزمایش چگونگی کاهش فعالیت شیل نیز مورد ارزیابیقرار گرفته است.در فصل آخر به بررسی حفاری چند حلقه چاه با استفاده از سیال پلیمری و مقایسه ی شرایطبرنامه ریزی شده و شرایط واقعی پرداخته شده است، و با نزدیک بودن این دو، توانایی استفاده از سیال پلیمریدر ایران را نیز بررسی می کند.

کلمات کلیدی:
سیال پایه روغنی، سیال پایه آبی، گل و سیال حفاری، عصاره سیال، قطر کیک ایجاد شده توسط سیال (کیک گل)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/627991/