CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی سازه های فولادی با الگوریتم های تکاملی چندهدفه و منطق فازی (سازه قابی یک دهانه 8 طبقه و سازه قابی سه دهانه 10 طبقه)

عنوان مقاله: طراحی سازه های فولادی با الگوریتم های تکاملی چندهدفه و منطق فازی (سازه قابی یک دهانه 8 طبقه و سازه قابی سه دهانه 10 طبقه)
شناسه ملی مقاله: CAMU03_112
منتشر شده در سومین کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی - دبی و مصدر در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

معین حکیمی پور - کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،
سعید شجاعی باغینی - استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان،

خلاصه مقاله:
بخش عمده ای از پژوهش ها و کاربردهای حوزه بهینه یابی ، تنها یک هدف را موردتوجه قرار می دهند، درحالی که اغلب مسایل دنیای واقعی دربرگیرنده بیش از یک هدف هستند. حضور اهداف چندگانه متضاد(مانند همزمانی کمینه سازی هزینه ساخت و بیشینه سازی قابلیت اطمینان محصول) در بسیاری از مسایل طبیعی است و حل مسایل بهینه سازی را جذاب می کند. درزمینه صنعت ساختمان ضرورت استفاده از سیستم های بهینه سازی سازه ها و به کار بردن آن ها در هنگام طراحی و ساخت سازه روشن است. در سازه ممکن است هزینه در درجه اول اهمیت باشد اما وزن سیستم، عملکرد و حتی هزینه سازه را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین ازآنجاکه تنش همیشه محدود به عنوان محدودیت نمی شود و کاهش تنش ماکزیمم باعث افزایش قابلیت اطمینان سازه است، اهداف متضاد در نظر گرفته شده در این رساله شامل وزن کل و تنش ماکزیمم می باشند. در این تحقیق ما الگوریتم تکاملی چندهدفه به نام الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نا مغلوب (FL-NSGA-II) به همراه منطق فازی برای حل این مسیله بهینه سازی چندهدفه پیشنهاد می کنیم. نقش منطق فازی این است که نرخ ترکیب و نرخ جهش در هر نسل متوالی به صورت پویا تنظیم می کند. کارایی الگوریتم پیشنهادشده از طریق بهینه سازی چندین سازه قابی با متغیرهای گسسته تست و عملکرد آن با چندین الگوریتم شناخته شده مقایسه می شود. نتایج مبین قابلیت بالای این روش در حل مسایل با متغیرهای گسسته مانند سازه های قابی است.

کلمات کلیدی:
بهینه سازی چندهدفه، الگوریتم ژنتیک، منطق فازی، قاب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/631888/