CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر چگونگی ارزیابی طرحهای معماری در نظام آموزشی ایران (نمونه موردی: دانشکده های هنر و معماری دانشگاه بوعلی و آزاد همدان)

عنوان مقاله: تحلیلی بر چگونگی ارزیابی طرحهای معماری در نظام آموزشی ایران (نمونه موردی: دانشکده های هنر و معماری دانشگاه بوعلی و آزاد همدان)
شناسه ملی مقاله: MEMARIEDU05_035
منتشر شده در پنجمین همایش آموزش معماری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهروز شکربگی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری, دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
امید دژدار - دکتری معماری, عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

خلاصه مقاله:
در دانشکده های معماری آموزش طراحی , هدف اصلی کارگاه طراحی است. دروس طراحی نقش اصلی در آموزش معماریدارند و ارزیابی طراحی معماری در نظام آموزشی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. ارزیابی طرح های معماری در دانشکده ها ومراکز معماری , با هدف یادگیری انجام می پذیرد . از سویی دیگر ارزیابی طرح های معماری فرآیندی تابع زمان و چالش برانگیزاست و داوری در نظام آموزشی دارای ساز و کار مختص به خود می باشد. از این رو شناخت فرآیند, روشه, معیارها و شرایطارزیابی ممم می باشد. در این پژوهش ابعاد گوناگون ارزیابی طرح این معماری مورد شناسایی قرار می گیرد, آسیبهای این امر درنظام آموزشی ایران بیان می شود و عوامل چالش برانگیز این فرآیند معرفی می شوند. روش پژوهش به صورت تحلیل محتوایمتون و مصاحبه عمیق با اساتید با تجربه در دانشکده های معماری همدان و تحلیل دقیق اطلاعات به دست آمده می باشد.نتیجه حاصل شده بیانگر این است که ارزیابی طراحی معماری, از ابزارهای ممم در آمووزش معماری می با شد و شناخت ابعادگوناگون این فرآیند ممم تلقی می شود. آسیب های وارده به فرآیند ارزیابی طراحی معماری شناسایی شده و به صورت جدول، در دو دسته زمینه ای و محتوایی بیان شده است.

کلمات کلیدی:
آموزش طراحی، ارزیابی طرح معماری، معیار ارزیابی، روش ارزیابی، یادگیری، کارگاه طراحی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/639487/