CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل عنصر ورودی در معماری اسلامی با توجه به مقوله هویت اسلامی (نمونه ی موردمطالعه: مسجد شیخ لطفالله، امام و علی اصفهان)

عنوان مقاله: تحلیل عنصر ورودی در معماری اسلامی با توجه به مقوله هویت اسلامی (نمونه ی موردمطالعه: مسجد شیخ لطفالله، امام و علی اصفهان)
شناسه ملی مقاله: KBAU01_151
منتشر شده در نخستین کنفرانس ملی به سوی شهرسازی و معماری دانش بنیان در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد مهدی گودرزی سروش - استادیار معماری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
بهادر آرین منش - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد همدان،گروه معماری:واحد همدان،دانشگاه آزاد اسلامی،همدان،ایران،

خلاصه مقاله:
معماری یکی از هنرهای اسلامی است که خصوصیات هویتی اسلام را در خود جای داد و تقریبا تمام هنر دینی را با خود به همراه دارد، به همین دلیل در اسلام به معماری مساجد بسیار اهمیت داده شده است و بنای معماری مسجد را به زیباترین هنرها میآراستند. در واقع مساجد جلوهای از هنرهای اسلامی هستند. همچنین در دنیای معاصر کمتر به هویت و تاثیر آن در زندگی انسان پرداخته میشود و این سبب ساخت و سازهای بی هویت است که در اثر گذشت زمان رو به زوال و نابودی میرند. مساجد به دلیل در هم آمیختگی که با جان و روح انسان دارند، با مسایل هویتی گره خورده و تاثیر هویت در این اماکن چشمگیر است. از سوی دیگر تاثیری که مساجد به عنوان خانهی معنوی انسان مسلمان بر روی او میگذارد، غیر قابل انکار است. در این مقاله با تحلیل عناصر هویت ساز در بخش ورودی مساجد در دورهی صفویه به روش توصیفی تحلیل پرداخته شد.نتایج نشان میدهند که مسجد شیخ لطفالله و امام اصفهان در هویت آفرینی کیفیتهای وروردی مشابه یکدیگر میباشند و هر دو بطور چشمگیری بالاتر از مسجد علی ارزیابی میشوند.

کلمات کلیدی:
هویت اسلامی، عنصر ورودی، مسجد، معماری اسلامی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/641229/