CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه هایعصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک

عنوان مقاله: مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه هایعصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک
شناسه ملی مقاله: JR_SAFRON-4-4_003
منتشر شده در شماره 4 دوره 4 فصل زمستان در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام آذرپژوه - استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی سازمان تحقیقات آموزش ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
احمد احتیاطی - دانشجوی دکتری تکنولوژی مواد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
پروین شرایعی - استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی سازمان تحقیقات آموزش ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان، ارزش ویژه ای دارد. با توجه به بازه برداشت کوتاه این محصول، نگهداری گل زعفران در شرایط مناسب جهت فراوری با تاخیر، نیازمند بررسی عوامل موثر بر کاهش کیفیت زعفران است. اثر ضخامت انباشتگی، دمای نگهداری و زمان نگهداری گل زعفران بر شاخص های شیمیایی کروسین، سافرانال و پیکروکسین و آلودگی های میکروبی کل، کلی فرم و کپک با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه مدل سازی گردید و ساختار شبکه با استفاده از الگوریتم تکاملی ژنتیک بهینه سازی شد. شبکه عصبی بهینه با ضریب تبیین بالاتر از 94 درصد و خطای پایین، قادر به پیش بینی ویژگی های کیفی زفعران تحت شرایط نگهداری بود. بررسی مدل نشان داد ضخامت انباشتگی تاثیر کمی در مقایسه با دما و زمان نگهداری بر کیفیت شیمیایی و میکروبی زعفران دارد در حالی که افزایش دمای نگهداری کاهش کیفیت شیمیایی و میکروبی را شدت می بخشد و زمان نگهداری نسبت به دما اثر کمتری دارد. نگهداری گل زعفران در دمای پایین و نزدیک به صفر درجه سانتی گراد برای حداکثر حفظ ترکیبات شیمیایی ارزشمند و کمترین توسعه آلودگی میکروبی طی نگهداری الزامی است.

کلمات کلیدی:
پیکروکروسین، پرسپترون چندلایه، سافرانال، کروسین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/644975/