بررسی تاثیر عامل پیچیدگی بر فرایندهای مدیریت دانش (مورد مطالعه: اداره کل نظارت بر اجرای بودجه وزارت امور اقتصادی و دارایی)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 445

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KAUHEM01_286

تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1396

Abstract:

امروزه اقتصاد جهان از یک اقتصاد تولید گرا به اقتصاد مبتنی بر دانش و خدمات، جایی که کالای اصلی دانش و خدمات به حساب می آید، متمایل شده است به طوری که موضوع اساسی در اقتصاد جهانی امروزی، مدیریت سرمایه های فکری و سرمایه های دانشی سازمان است. از سوی دیگر پارادایم مدیریت طی چندین مرحله مشخص تکامل و تغییر یافته اند. یکی از عوامل محوری در جریان این تغییر، ساختار سازمانی است. ساختار سازمانی نیروی اصلی تغییر است، چرا که شالوده و چهارچوبی برای همه تصمیمات و فرایندهای سازمانی است. لذا تاکید بر سازماندهی، ایجاد بستر مناسب جهت خلق و تسهیم و به کارگیری دانش، سازمان هایی با عملکرد بالا را تشویق می کند که ساختارهای موجود خود را زیر سیوال ببرند و به دنبال سازمانی نوگرا، دانش پذیر و یادگیرنده باشند تا بتوانند به چالش ها و تغییرات به سرعت پاسخ دهند. لذا بررسی ارتباط میان این دو مهم و ارایه مدل تاثیر ساختار سازمانی بر اجرای فرآیندهای مدیریت دانش هدف اصلی این پژوهش قرار گرفت. بدین منظور ابتدا از روش کتابخانه ای ومیدانی برای گردآوری اطلاعات استفاده شد. سپس در گام بعدی با تکیه بر مقالات ارایه شده و نظر خبرگان انتخاب گردیده بعد پیچیدگی و ارتباط میان این بعد و سه فرآیند خلق، اشتراک و به کارگیری دانش در اداره کل نظارت بر اجرای بودجه در وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت مطالعه موردی انتخاب گردیده و پرسشنامه ای جهت اجرای این گام طراحی شده و در میان افراد منتخب به صورت حضوری توزیع شدند و با استفاده از داده های کسب شده، مدل نهایی طراحی گردیده و با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و فرضیه تحقیق که تاثیر مثبت پیچیدگی سازمانی به عنوان عامل موثر بر فرآیندهای مدیریت دانش رد شد.

Authors

بیتا انصافیان

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گروه مدیریت و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

الهام خدنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی- خط مشی گذاری، گروه مدیریت و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، وزارت امور اقتصاد و دارایی، تهران