CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد هیدروگراف سیلاب با مدل HEC-HMS و شبیه سازی پهنه بندی سیل با استفاده از مدل HEC-RAS (مطالعه موردی؛ حوضه آبریز بختیار، رودخانه کارون)

عنوان مقاله: برآورد هیدروگراف سیلاب با مدل HEC-HMS و شبیه سازی پهنه بندی سیل با استفاده از مدل HEC-RAS (مطالعه موردی؛ حوضه آبریز بختیار، رودخانه کارون)
شناسه ملی مقاله: WRRC02_100
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

جمال محمدی معله زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز و کارشناس ممیزی و پایش عملکرد کشاورزی موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر خوزستان
یزدان خدارحمی - دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
منا گلابی - استادیار گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
توسعه ی مناطق مسکونی و شهری در حریم رودخانه ها و توجه نکردن به شرایط هیدرولوژیکی و هیدرولیکی حوضه آبخیز بالا دست و رودخانه، خطر پذیری از سیلاب و از بین بردن سرمایه در چنین مناطقی را به همراه دارد. لذا به منظور پیش بینی دامنه خسارات ناشی از سیل در شرایط مختلف و توجیه اقتصادی و اجتماعی برنامه های کنترل و مهار سیل، پهنه بندی خطر سیل برای دوره های بازگشت مختلف ضروری است. وارسی کردن رفتار سیلاب و نحوه گسترش آن با نرم افزار HEC-HMS و بررسی هیدروگراف های سیل و نیز تحلیل حساسیت دبی سیلابی حوضه نسبت به تغییر پارامتر CN و شبیه سازی پهنه ی سیل با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS استفاده گردید. بدین منظور با استفاده از آمار بارش و رواناب حوضه، مدل-HEC HMS واسنجی گردید و با توجه به مقاطع عرضی رودخانه نمایش داده شد. نرم افزار HEC-HMS و HEC-RAS شبیه سازی و نحوه گسترش پهنه های سیلابی در بازه مورد نظر را نشان میدهد. در تحلیل حساسیت CN، مشخص شد با افزایش و کاهش این پارامتر اثر افزایشی و کاهشی بر دبی سیلابی حوضه داشته است.

کلمات کلیدی:
هیدروگراف سیلاب، تغییر پارامتر CN، مدل HEC-HMS، مدل HEC-RAS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/661508/