CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی کارایی روش ژیومرفولوژی در برآورد ابعاد هیدروگراف واحد لحظ های و مقایسه آن با روش های اشنایدر، SCS و مثلثی (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جنگ کارده)

عنوان مقاله: ارزیابی کارایی روش ژیومرفولوژی در برآورد ابعاد هیدروگراف واحد لحظ های و مقایسه آن با روش های اشنایدر، SCS و مثلثی (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جنگ کارده)
شناسه ملی مقاله: JR_JSW-28-2_019
منتشر شده در شماره 2 دوره 28 فصل در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی گلکاریان - استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد
سید امیر نقیبی - دانشجوی کارشناسی ارشد ابخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
داود داودی مقدم - دانشجوی کارشناسی ارشد ابخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه مقاله:
یکی از مهم ترین اهداف در مطالعات هیدرولوژیکی، برآورد کمی فرایند بارش -رواناب در حوزه آبخیز است. روش ها و مد ل های متعددی به منظور شبیه سازی فرآیند بارش -رواناب ساخته شده اند که هر یک مزایا و معایب خود را دارد . هدف از تحقیق حاضر، بررسی کارایی مدل هیدروگراف واحد لحظه ای ژیومرفولوژی GIUH در تهیه هیدروگراف سیلاب و مقایسه ی عملکرد آن با مدل های اشنایدر SCS , مثلثی است . به منظور اجرای روش های مذکور، اطلاعات بارش و رواناب مربوط به 14 رخداد گرد آوری گردید و هیدروگراف مستقیم ب ه دست آمد . با توجه به شاخص های آماری MAE ،RMSE و ضریب ناش -ساتکلیف، مقایسه ی هیدروگراف های مشاهد ه ای و برآوردی نشان داد که روش GIUH کارآمد ترین مدل در برآورد دبی اوج بود ه و بعد از آن روش های مثلثی SCS و اشنایدر دارای مراتب بعدی هستند. همچنین بر اساس نتایج ب ه دست آمده، به ترتیب روش های آشنایدر، GIUH، مثلثی و SCS دارای بیشترین کارایی در برآورد زمان تا اوج هستند . علاوه بر این نتایج بیان گر کم برآوردی روش های GIUH و مثلثی در برآورد دبی اوج و بیش برآوردی روش اشنایدر و کم برآوردی روش GIUH در برآورد زمان تا اوج می باشد.

کلمات کلیدی:
هیدروگراف واحد، ژیومرفولوژی، اشنایدر، SCS، مثلثی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/666578/