بررسی سیر خشکسالی اقلیمی و اثرات آن بر کشت گندم در استان بوشهر
Publish place: The Second National Seminar on Drought Effects/Management
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,272
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSDEM02_203
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1387
Abstract:
خشکسالی از حوادث استثنایی و تاسف باری است که همواره جوامع انسانی، گیاهی و به طور کلی اکولوژی محیط را دستخوش تغییرات شگرف قرار میدهد. اثرات تخریبی ناشی از وقوع خشکسالی به کندی پدیدار میشود و سبب افت و از بین رفتن محصولات کشاورزی، غذا، نابسامانیهای اقتصادی و اجتماعی و حتی بحرانهای محیطی میگردد.
هدف از انجام این پژوهش، کمی کردن خشکسالی و دستیابی به سیاستی اصولی و منطقی با استفاده ازنمایه Z نرمال در استان بوشهر می باشد زیرا با بررسی دقیق اثرات خشکسالی بر محصولات کشاورزی و راههای مقابله با آن میتوان، فشارهای اقتصادی و اجتماعی و آسیبهای زیست محیطی را کاهش داد.
در این پژوهش با استفاده از شاخص Z نرمال، داده های بارش سالانه، فصلی و ماهانه ایستگاههای سطح استان بوشهر طی دوره آماری 2002-1973 تجزیه و تحلیل و ویژگی عمومی رخداد خشکسالیها، از قبیل فراوانی، شدت و دوره تداوم آن مشخص شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که در طی دوره آماری مورد مطالعه، در مناطق مختلف استان امکان وقوع خشکسالیهای سالیانه، فصلی و ماهانه بسیار زیاد بوده است. از نظر شدت خشکسالی سالیانه، خشکسالیهای متوسط (در ایستگاه بوشهر و برازجان) و شدید (در ایستگاه کاکی و کنگان) و از لحاظ دورههای تداوم، دوره های یک ساله بیشترین فراوانی را داشتهاند. به نظر میرسد که از میان فصول، شدت خشکسالیهای فصل زمستان و از میان ماهها شدت خشکسالیهای ماه ژانویه (دی) بیشتر از ماههای دیگر سال بوده است. برای مطالعه دقیقتر خشکسالی و اثرات آن بر محصول زراعی گندم سال 87-77 و 79-78 به دلیل دسترسی به آمار سطح زیر کشت این محصول و عملکرد آن در واحد سطح و همچنین به دلیل گستردگی خشکسالی در سطح منطقه این دو سال به عنوان سال شاخص خشکسالی برگزیده شده است.
Keywords:
Authors
زهرا حجازی زاده
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس استان تهران
سعید جوی زاده
دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران
سید مجتبی موسوی
دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :