رتبه‌بندی بر مبنای پوششی داده‌ها در پارکهای علم و فناوری که بر مبنای نوآوری نظام‌یافته (TRIZ) استوارند

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,027

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS02_331

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387

Abstract:

بسیاری از پارکهای علم و فناوری به دلیل حساسیت‌های مسایل تجاری تمایلی به صحبت در مورد نحوه بکارگیری TRIZ ندارند. برخی نیز از ابراز نیازمندی خود به تکنیک‌های خلاقیت خجالت می‌کشند و از بیان موارد موفق خود پرهیز می‌کنند. در تمام موارد بالا، نکته اصلی ناگفته باقی می‌ماند. نکته اصلی در تشخیص. داستان‌های موفق ست. به عبارتی ذهن انسان‌ه تمایل دارد، در برخورد با راه‌حل‌ها، فهرستی از مشکلات آن‌ها را ارایه دهد و به همین دلیل معمولا راه‌حل‌های خوب، معرفی نمی‌شوند. البته این دلیل خوبی برای توجیه تعداد کم داستان‌ها موفق TRIZ نیست. چه موقع متوجه می‌شویم که TRIZ موفق بوده است؟ حداقل اگر در شرایط اولیه‌ای که باور دارید مسأله غیرقابل حل است، با بکارگیری «نوآوری نظام‌یافته» به یک راه‌حل واقعی دست پیدا کردید، انسان تمایل دارد به جای صرف زمان در فاز «تعریف مسأله»، زمان خود را در فاز «تولید راه‌حل» صرف نماید و به نظر می‌رسد این سوال برخاسته از این ویژگی از ذهن انسان باشد TRIZ. افراد را تشویق می‌کند که به نسبت عملکرد همیشگی خود، زمان بیشتری را صرف تعریف مسأله کنند. این ویژگی TRIZ باعث می‌گردد تا افراد گمان کنند TRIZ به سرعتی که انتظار دارند، عمل نمی‌کند. بهترین پاسخ به این افراد آن است که زمان کمتری را در «تعریف مسأله» صرف نمایید، اما بدانید که «ساده» به ندرت «درست» است. در این مقاله، مدلی بر اساس تحلیل پوششی داده‌ها ارائه شده است که پارکهای علم و فناوری را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. پارکهای علم و فناوری از استاندارد یکسانی برخوردار نیستند لذا، ارزیابی عملکرد آنها کار مشکلی است. خروجی این مدل به کمبودهای هر واحد می‌پردازد و برای رفع آنها مناسب‌ترین راهکارها را پیشنهاد می‌کند.

Keywords:

Authors

مهدی سلطانی فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

علی ابراهیم نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر باشگاه پژوهشگران جوان واحد قائمش

روح الله جندقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

یاسر جعفری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :