به کارگیری تکنیک AHP با هدف ارتقاء بهره‌وری در شرکت‌های خدماتی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,589

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS02_376

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387

Abstract:

با توجه به نقش و اهمیت بهره‌وری در بهبود اقتصاد سازمان‌ها و به دنبال آن شکوفایی کشور، در این مقاله، چگونگی ارزیابی و رتبه‌بندی روشهای ارتقاء بهره‌وری با در نظر گرفتن مشکلات و مسائل متعدد سازمان مورد بررسی قرار گرفته است. این موضوع، یک مسئله تصمیم‌گیری با معیارهای چندگانه می باشد که می‌توان آن را با به کارگیری یکی از تکنیک‌های این مبحث حل نمود. با توجه به مزیت فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP در تحلیل سلسله مراتبی مسائل، در این مقاله از این روش به منظور ارزیابی و رتبه‌بندی روشهای ارتقاء بهره‌وری استفاده شده است. یک مطالعه موردی با هدف رتبه‌بندی و انتخاب بهترین روش ارتقاء بهره‌وری در یک شرکت خدمات عمرانی با عنوان شرکت جهاد نصر ارائه شده است. مطالعه موردی انجام شده نشان می‌دهد که روش AHP یک ابزار ساده و کارا به منظور بررسی و تحلیل بهره‌وری سازمانها بوده و می‌تواند به مدیران شرکتها در رتبه‌بندی و تعیین بهترین روشهای ارتقاء بهر‌ه‌وری کمک کند. محاسبات نشان می‌دهد که با به کارگیری و اجرای روش با بالاترین اولویت در شرکت یاد شده در بدبینانه‌ترین حالت، بهره‌وری به اندازه 8% افزایش و خسارات وارده بدلیل پایین بودن بهره‌وری در بخش ماشین‌آلات به میزان حداقل 40% کاهش می‌یابد.

Keywords:

بهره‌وری , تصمیم‌گیری با معیارهای چندگانه , فرآیند تحلیل سلسله مراتبی , روش حل مساله

Authors

داود شیشه بری

کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان

سید رضا حجازی

استادیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :