CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش اقلیم در بکارگیری مصالح بوم آورد در مسکن روستایی (نمونه موردی: روستای روی آب صراخیه در تالاب شادگان ، خوزستان)

عنوان مقاله: بررسی نقش اقلیم در بکارگیری مصالح بوم آورد در مسکن روستایی (نمونه موردی: روستای روی آب صراخیه در تالاب شادگان ، خوزستان)
شناسه ملی مقاله: ESUD03_050
منتشر شده در سومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری و اولین کنفرانس هنر،معماری و مدیریت شهری در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم کریمی چهارطاقی - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران
مهدی ممتحن - عضو هییت علمی گروه معماری - دانشگاه کاشان.

خلاصه مقاله:
اقیلم یک عامل مهم و تاثیرگذار بر تمام فعالیت های انسان است. معماری و اقلیم پیوند تنگاتنگ و تاثیرات متقابلی بر یکدیگردارند. اهمیت تاثیر اقلیم بر معماری به ویژه در کشور ما که تنوع اقلیمیدر آن کاملا مشهود است. محققین و پژوهشگران را بر آن داشته که به بررسی دقیق معماری هر یک از اقلیم های موجود در کشور بپردازند. هرکجا تنوع طبیعی و انسانی تحت تاثیر قرار می گیرد و نوعی الگوی زندگی منحصر به فرد پدید آورنده معماری بومی شکل می گیرد . هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اقلیم در شکل گیری معماری بومی روستای روی آب صراخیه در تالاب شادگان، استان خوزستان می باشد، تا ضمن شناخت اقلیم و معماری بومی، تاثیر گذاری اقلیم بر شکل گیری معماری روستا و نحوه قرارگیری و مصالح بوم آورد را شناسایی نماید. روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی و با تاکید بر مطالعات کتابخانه ای و میدانی و جمع آوری اسناد و مدارک بوده است.با توجه به رابطه ناگسستنی بین اقلیم ومعماری ایران تحلیل و بررسی تاثیر اقلیم در شکل گیری معماری روستای صراخیه ضرورت دارد. نتایج پژوهش حاضر بدین گونه است که اقلیم نقش بسزایی در معماری بومی روستای صراخیه دارد این تاثیر گذاری به حدی است که در تمام مراحل معماری بومی روستای صراخیه شامل نحوه جهت گیری بنا، فرم بنا، نوع مصالح استفاده شده در بنا قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی:
اقلیم، معماری بومی، روستای صراخیه، مصالح بوم آورد، فرم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/688404/