CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل معادلات ساختاری استفاده بی رویه از اینترنت وشبکه های مجازی بر انزوای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی (مطالعه موردی: دانش آموزان دوره اول متوسطه ناحیه دو بندرعباس)

عنوان مقاله: مدل معادلات ساختاری استفاده بی رویه از اینترنت وشبکه های مجازی بر انزوای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی (مطالعه موردی: دانش آموزان دوره اول متوسطه ناحیه دو بندرعباس)
شناسه ملی مقاله: ERTEGHA01_029
منتشر شده در همایش علمی پژوهشی استانی راهبردها و راهکارهای ارتقاء کیفیت در آموزش و پرورش در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا داروغه عارفی - کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی،دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
هدف: با توجه به اینکه امروزه تقریبا تمام کارها به صورت اینترنتی انجام می شود استفاده از آن یک نیاز اساسی است. در کنار مزایای اینترنت، معمولا استفاده بیجا و افراطی باعث وابستگی به اینترنت و مشکلات ناشی از آن می شود.بنابراین، هدف این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از اینترنت و فضای مجازی بر انزوای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دور اول متوسطه ناحیه دو بندرعباس بود. روش شناسی: روش پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. کلیه دانش اموزان دختر و پسر ناحیه دو بندرعباس جامعه آماری این تحقیق را تشکیل دادند که 380 نفر به طور تصادفی- خوشه ای به عنوان نمونه، مورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها پس از تعیین روایی و پایایی، از پرسشنامه استفاده بی رویه از اینترنت پورغلامی و همکاران (1389) و پرسشنامه محقق ساخته انزوای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری بهره گرفته شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که استفاده بی رویه از اینترنت اثر مستقیم و معناداری بر انزوای اجتماعی دانش آموزان دارد. از طرفی استفاده بی رویه از فضای مجازی اثر مستقیم و غیرمستقیمی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. هم چنین، انزوای اجتماعی سبب کاهش پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان می شود. بحث و نتیجه گیری: به طور کلی، اعتیاد به اینترنت پدیده ای رو به گسترش به ویژه در میان دانش آموزان است، لذا در سطح کلان و برنامه ریزی های کلی جامعه، توجه به حل مسایل نوجوانان، ایجاد برنامه های جذاب می تواند راهکار مهمی برای کنترل استفاده از اینترنت باشد.

کلمات کلیدی:
اعتیاد به اینترنت، انزوای اجتماعی، تنهایی، پیشرفت تحصیلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/697433/