CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

حفاظت از امکانات و تجهیزات آموزشگاهی به روش اقدام پژوهی (چگونه میتوانیم ازآسیب رسانی به اموال دبستان توسط دانش آموزان بکاهیم)

عنوان مقاله: حفاظت از امکانات و تجهیزات آموزشگاهی به روش اقدام پژوهی (چگونه میتوانیم ازآسیب رسانی به اموال دبستان توسط دانش آموزان بکاهیم)
شناسه ملی مقاله: ESPCONF03_058
منتشر شده در سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

نبی اله ایدر - استادیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
شهناز درویشی - کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش ناحیه ۲ اهواز
سیدبهروز موسوی بهبید - دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف کاهش خسارات مادی به تجهیزات و امکانات آموزشگاهی و همچنین کاهش خسارات معنوی درتخریب روحیه و انگیزه در دانش آموزان، معلمان و مسیولین آموزشگاه و ارایه راه های پیشگیری از این پدیده در دبستان پسرانه محتشم کاشانی، ناحیه 2 اهواز انجام گرفت. این اقدام پژوهی بر اساس شیوه ی استاندارد و مطابق اهداف مورد انتظار انجام پذیرفت و به طور کلی نتایج رضایت بخشی در پی داشت که به کاهش بروز رفتارهای مخرب در دانش آموزان و استفاده بهینه از امکانات موجود و افزایش شور و نشاط در محصلین جهت حفاظت از امکانات و تجهیزات منجر شد.همچنین در کنار آن، ما به نکات جالب و بسیار مفیدی دست یافتیم و آموختیم که با توجه به محدوده سنی که اندیشمندان و محققین برای بروز این گونه رفتارها اعلام نموده اند( 25-10 ساله) میتوان با حل این معضل در 10 سالگی و ممانعت از رشد و استمرار این رفتارها در آینده، علاوه بر نجات اموال آموزشگاه به هدایت 10 ساله ها (دانش آموزان 10 ساله) نیز دست یافت. با توجه به این که تعارضات، اختلالات و نابسامانی های روانی و اجتماعی در سنین کودکی زمینه ساز پیدایش مشکلات اجتماعی و بیماری های مختلف جسمی و روحی در آینده خواهد بود. این مداخله نشان داد که با بکارگیری رفتار حرفه ای و درست با ایشان در خانه و مدرسه می توان آنها را به زندگی سالم اجتماعی برگرداند.با در نظرگرفتن شرایط خاص دانش آموزان و با توجه به اطلاعات جمع آوری شده درباره ی مسیله ی مورد نظر راه حل های متفاوتی بررسی گردید و شیوه ای بهینه در 4 محور مجزا انتخاب و به اجرا گذاشته شد. مدارک و شواهد موجود، دلالت بر اثرات مثبت و سازنده ی این اقدام پژوهی داشت. لذا از این روش تا پایان سال تحصیلی، به طور مستمر و فعال استفاده گردید.

کلمات کلیدی:
خسارت مادی، تجهیزات آموزشگاهی، خسارت معنوی، دانش آموزان، پیشگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/697570/