CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه روش های طبقه بندی تصاویر ماهواره (نظارت شده و نظارت نشده) در تهیه نقشه کاربری و پوشش اراضی مناطق خشک و نیمه خشک(مطالعه موردی پناهگاه حیات وحش موته)

عنوان مقاله: مقایسه روش های طبقه بندی تصاویر ماهواره (نظارت شده و نظارت نشده) در تهیه نقشه کاربری و پوشش اراضی مناطق خشک و نیمه خشک(مطالعه موردی پناهگاه حیات وحش موته)
شناسه ملی مقاله: GEO88_063
منتشر شده در همایش ژئوماتیک 88 در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید راهداری - عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه زابل
سعیده ملکی نجف ابادی - کارشتاس ارشد پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل
محمد رهنما - عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه زابل

خلاصه مقاله:
امروزه یکی از روشهای تهیه نقشه کاربری و پوشش اراضی استفاده از داده های ماهواره ای و تکنیکهای GIS می باشد. مشخص کردن موقعیت هر کاربری و پوشش اراضی در کنار یکدیگر کمک شایانی به مدیران مناطق جهت تصمیم گیری می کند . در این مطالعه به منظور تهیه نقشه کاربری و پوشش اراضی پناهگاه حیات وحش موته از تصویر ماهواره IRS-P6 ، سنجنده LISS III استفاده شد. ابتدا تصحیح هندسی با میانگین خطای مربعات 0/65 بر روی تصویر اعمال شد و تصحیح توپوگرافی بر روی تصویر اعمال گردید. نقشه کاربری و پوشش اراضی با استفاده از روش طبقه بندی نظارت شده به روش حداکثر احتمال تهیه گردید . در این مطالعه نقشه درصد تاج پوشش گیاهی با استفاده از شاخص گیاهی SAVI و نمونه برداریهای میدانی بدست آمد . نقشه هر کاربری و پوشش منطقه با اعمال پردازش های گوناگون بر روی تصو یر تهیه گردید . در انتها با استفاده از تکنیکهای GIS تمامی لا یه های اطلاعاتی با یکدیگر ترکیب و نقشه کاربری و پوشش اراضی منطقه تهیه کردید . دقت نقشه تولیدی محاسبه شد که ضریب کاپای معادل 0/90 و صحت کلی 95% بدست آمد و همچنین خطای کمسیون و اومسیون محاسبه شدند . که دقت مناسب نقشه تولیدی را نشان می داد.

کلمات کلیدی:
پناهگاه جیات وحش موته، کاربری و پوشش لرلضی، داده ماهواره ای، طبقه بندی تصو یر، شاخص گیاهی، طبقه بندی نظارت شده، دقت نقشه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/69761/