CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فاکتورهای مؤثر در مکانیابی ایستگاه های امداد و نجات جاده سقز سنندج با استفاده از مدل ترکیب خطی وزین (WLC)

عنوان مقاله: بررسی فاکتورهای مؤثر در مکانیابی ایستگاه های امداد و نجات جاده سقز سنندج با استفاده از مدل ترکیب خطی وزین (WLC)
شناسه ملی مقاله: GEO88_079
منتشر شده در همایش ژئوماتیک 88 در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

هیمن شهابی - دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی ،دانشگاه تبریز.
چیا نیازی - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی.

خلاصه مقاله:
در سطح پیشگیری و آمادگی، ایستگاه های امداد و نجات باید در مناطقی ویژه قرار داشته باشند، در این تحقیق پارامترهای لازم در تعیین مکان مناسب ایستگاه های امداد و نجات جادهای مسیر سقز – سنندج بررسی شده است. منطقه مورد مطالعه مسیر جاده سقز- سنندج میباشد در این راستا از نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، عکس های هوایی، تصاویر ماهوارهای و داده های هواشناسی و هیدرولوژی استفاده شده است. دراستخراج لایه های اطلاعاتی از GIS بهره گیری شده و از روش تحلیل سلسله مراتبی به منظور وزن دهی به فاکتورهای موثر استفاده شده است. در نهایت از روش ترکیب خطی وزین در استخراج نقشه آسیب پذیری جاده بهره گیری شده است. بر اساس این مدل 11 نقطه آسیب پذیر در مسیر مورد مطالعه شناسایی شد. نتایج این تحقیق میتواند برای بازه زمانی لحاظ شده پیش از وقوع زمین لرزه در منطقه مورد استفاده قرار گیرد. و امکان برنامه ریزی و سیاستگذاری در زمینه مدیریت بحران منطقه را فراهم مینماید.

کلمات کلیدی:
مدیریت بحران، ترکیب خطی وزین (WLC)،تحلیل سلسله مراتبی (AHP)،ایستگاه های امداد ونجات جاده سقز-سنندج، سیستم اطلاعات جغرافیایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/69777/