CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تغییرات اندازه و بافت رسوب در دو محل در امتداد ساحل رودخانه آبدانان در بالادست (جنوب شهر آبدانان) و پایین دست (حاشیه ارتفاعات دینارکوه)

عنوان مقاله: بررسی تغییرات اندازه و بافت رسوب در دو محل در امتداد ساحل رودخانه آبدانان در بالادست (جنوب شهر آبدانان) و پایین دست (حاشیه ارتفاعات دینارکوه)
شناسه ملی مقاله: GEOO05_057
منتشر شده در پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمحمد زمانزاده - استادیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران
منصور جعفربیگلو - دانشیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران
پریسا عارفه شعبانی عراقی - دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران
عارفه شعبانی عراقی - دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
رسوبات عمدتا محمول فرسایش مواد تشکیل دهنده پوسته جامد زمین می باشند که در اثر عواملی چون نیروهای هیدرودینامیکی از محل تولید دور شده و در محل دیگری اسکان می باند. از لحظه ای که ذرات رسوبی ته نشین می شوند. نظم و ترتببی در آن ها حاصل می شود؛ این نظم دانه ای به صورت ایجاد یک ساختمان مشخص در آنها است و هر اندازه نیروهای موثر در این زمینه متفاوت و متغیر باشند، این ساختمان نیز پیچیده و با تغییرات همراه است (علمی زاده و همکاران، 31: 1394). بنابریان رسوبات در مناطق مختلف از مهمترین شواهد و مستندات زمینی تغییرات آب و هوایی و به تبع آن فرآیندهای غالب مانند آب های جاری، سیلاب ها و دوره های بازگشت آنها، باد و قدرت و سرعت آن یخچال ها و زباله های یخی، فرآیندهای دامنه ای و یا فرآیندهای تکتونیکی هستند (شریفی و فرحبخش، 88:1393). در یک حوزه آبخیز فرآیند مختلفی در رسوب دهی نقش دارند. شناخت مکانیسم های حاکم و منابع تولید رسوب برای جریان های مختلف نقش بسیار مهمی در طرح های آبخیزداری و مهندسی رودخانه دارد و آگاهی کارشناسان از نحوه عملکرد این فرآیند های بسیار ضروری می باشد (جندقی و همکاران، 29:1383).

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/697933/