شناسایی و تحلیل پهنه های پرخطر ریزشی و لغزشی پیرامون محور جاده هراز( مسیر حدفاصل رودهن و امامزاده هاشم) با رویکرد کاهش ریسک

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 323

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEOO05_132

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1396

Abstract:

مخاطرات متاثر از پدیده های ریزش و لغزش بر روی محورهای مواصلاتی کوهستانی همواره وجود داشته که در زمانها و مکانهایمختلف خسارتهای فراوانی بر جای می گذارد. احداث جاده در مناطق کوهستانی که اغلب بر روی دامنه های پرشیب ایجاد می شود،بر میزان پایداری دامنه ها اثر منفی گذاشته و در صورت مستعد بودن منجر به رخداد ریزش و لغزش می شود که در مواقعی خسارت هایناشی از این پدیده ها اسفبار است. تسریع در شکل گیری رواناب ها نیز در مواقع بارندگی از اثرات وجود جاده در مناطق با مورفولوژیکوهستانی است که با افزایش حجم آن، رخدادهای مربوط به حرکات دامنه ای از جمله ریزش و لغزش تسریع می یابد. تنک بودنپوشش گیاهی به همراه موضوع زمین شناسی نیز مواردی هستند که در رخداد پدیده های ریزش و لغزش تاثیر قابل ملاحظه ای دارند.شناسایی پهنه های پرخطر متاثر از ریزش و لغزش به صورت مطالعه میدانی، بدون شک مناسب ترین نتیجه را به همراه خواهد داشت،زیرا در بازدیدهای میدانی، تمامی جزییات مشاهده شده و پهنه های پرخطر با دقت بالایی مشخص میگردد. همچنین با توجه بهاینکه مطالعه به صورت میدانی و مشاهدهای انجام می پذیرد، بنابراین راهکارهای ارایه شده با رویکرد کاهش ریسک نیز، کاربردیتر ومقدم بر سایر روشها خواهد بود. در این تحقیق پهنه های پرخطر ریزشی و لغزشی در محور حدفاصل بین رودهن و امامزاده هاشمبه صورت میدانی شناسایی شده و امید بر آن است که پاسخی در راستای چه باید کردها داده شود.

Authors

سمیه عمادالدین

استاد یار دانشگاه گلستان

آیدین مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی دانشگاه گلستان

سیدمحمد آذرکار

کارشناس ارشد ژیوفیزیک