CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رهیافتی به سواد بازی های رایانه ای؛ مطالعه ساختار و محتوای ((بازی عفو))

عنوان مقاله: رهیافتی به سواد بازی های رایانه ای؛ مطالعه ساختار و محتوای ((بازی عفو))
شناسه ملی مقاله: JR_NMS-3-11_008
منتشر شده در شماره 11 دوره 3 فصل پاییز در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ارین طاهری - پژوهشگر جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی . کارشناس ار شد علوم ارتباطات اجتماعی از دانشگاه .( صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران (نویسنده مسیول)
سید بشیر حسینی - مدیر گروه علوم نوین رسانه و عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران دکتری فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق (ع)

خلاصه مقاله:
در پژوهش حاضر بر مبنای تعریف کلاوس برون ینسن از سطوح سه گانه مفهوم رسانه، سه قلمرو نظری برای طرح مباحث سواد رسانه ای پیشنهاد داده و مفهوم سواد بازی رایانه ای را متناظر با قلمروهای مذکور بسط داده و درانتها بازی رایانه ای ((بازی عفو)) را به عنوان یک مطالعه موردی از منظر قلمروهای سه گانه سواد بازی رایانه ای مورد مطالعه قرار می دهیم. طبق تعریف ینسن، مفهوم رسانه در مطالعات ارتباطی، در سه سطح متمایز فهم می شود. سطح نخست سطح مادی و تکنولوژیک، سطح دوم سطح بیانی و تدقیق در ظرفیت های ارتباطی و سطح سوم سطح نهادی و اجتماعی است. اگر این معنا و مبنا بر سواد رسانه ای و به تبع آن سواد بازی رایانه ای تطبیق داده شود، قلمروهای مفصلی در سه سطح مجزا و البته متصلی برای طرح نظریات و انجام مطالعات بدست می آید. ، با رهیافت از این دریافت ((بازی عفو) از منظر ارزیابی قلمروهای مطالعاتی سواد بازی رایانه ای مورد مطالعه قرار گرفته و نشان داده شده است که چگونه معانی و ارزش های گفتمانی این متن، به شکلی هم افزا در هر سه سطح مفهومی ماهیت رسانه ای آن بازتولید شده است. این بازی از طریق نحوه برقراری ارتباط تعاملی با کاربر، متصل کردن هویت مجازی کاربر در بازی با هویت مجازی او در شبکه اجتماعی فیس بوک، درگیرکردن حافظه اجتماعی کاربر از جهان واقعی و تاریخی با جلوه های متعددی از متن و درنهایت ایجاد دوگانه های ارزشی در لایه های روایی و رویه ای خود، کوشیده است، محدوده آگاهی های حاصل شده از تعامل کاربر با بازی را در جهان مجازی متن، به جهان واقعی و تاریخی تسری دهد.

کلمات کلیدی:
بازی رایانه ای، سواد رسانه ای، سواد بازی رایانه ای، کلاوس برون ینسن، مفهوم رسانه، بازی عفو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/707074/