بررسی اثر تنش خشکی و کندکننده رشد کلرمکوات کلرید بر خصوصیات فیزیولوژیک و برخی صفات مرفولوژیک پنج ژنوتیپ بادام زمینی در شرایط آب و هوایی استان گیلان Arachis hypgaea L.

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,424

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IAUSROCWC01_122

تاریخ نمایه سازی: 19 فروردین 1388

Abstract:

به منظور بررسی اثر هورمون کندکننده رشد کلرمکوات کلرید (CCC) بر عملکرد و برخی صفات مرفولوژیک 5 ژنوتیپ بادام زمینی تحت شرایط آبیاری معمولی و تنش خشکی و تعیین تاثیر این هورمون در تحمل ارقام به تنش خشکی، آزمایشی در بهار سال 1387 بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دو آزمایش جداگانه (تنش خشکی و آبیاری نرمال) انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل 5 ژنوتیپ بادام زمینی و سه سطح هورمون کلرمکوات کلرید (صفر، 2 و 4 میلی گرم در لیتر)بودند. این هورمون درغلظت های مذکور قبل از آغاز گلدهی بر روی کلیه بوته ها محلول پاشی شد. نتایج واریانس نشان داد که اثر متقابل هورمون و رقم برای کلیه صفات مورد بررسی معنی دار بود. مقایسه میانگین نشان داد که در هر دو شرایط نرمال و تنش رطوبتی، بیشترین تعداد غلاف در بوته در رقم NC2 در صورت کاربرد 4 میلی گرم در لیتر هورمون CCC بدست آمد. از طرف دیگر، در شرایط ابیاری معمولی کمترین تعداد پایک های نابارور در رقم NC2 درصورت عدم استفاده از هورمون CCC بدست آمد. در حالی که در شرایط تنش خشکی، کمترین تعداد پایک های نابارور در رقم ICGV9226 در صورت کاربرد هورمون CCC با غلظت 4 میلی گرم در لیتر حاصل شد. همچنین رقم ICGV93269 در غلظت 4 میلی گرم در لیتر در شرایط نرمال و رقم CGV92071 در صورت عدم استفاده از هورمون در شرایط تنش خشکی بیشترین انشعابات شاخه را دارا بودند. بیشترین میزان عملکرد غلاف رسیده، در شرایط ابیاری نرمال در رقم ICGV92071 در صورت کاربرد غلظت 2 میلی گرم در لیتر هورمون CCC و در شرایط تنش خشکی در رقم ICGV93420 در صورت کاربرد غلظت 4 میلی گرم در لیتر هورمون CCC بدست آمد.

Authors

فاطمه جاوید

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه ایلام

سیدمصطفی صادقی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

هاشم امین پناه

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امام ی.، م. ن. ایلکایی، 1381. تاثیر تراکم بوته و ...
  • محقق، ر و امام، ی. 1386. بررسی اثر هورمون سایکوسل ...
  • شریف، س.، م. راسخ، ح.. م. ن. صفر زاده. ج. ...
  • صفاری، ی.، امام، 1385اثر تنش خشکی و سایکوسل بر عملکرد ...
  • محسن زاده س.، ص. فرهی آشتیانی، م. ملبوبی، _ قناتی1382. ...
  • خواجه پور، م.ح.1383. گیاهان صنعتی، انتشارات جهاد دانشگاهی، واحد صنعتی ...
  • Maiti, R and Wesche- Ebelling, P. 2002. The peanut (Arachis ...
  • Smart, J. and chapman , H. 1994. The Groundnut crop. ...
  • نمایش کامل مراجع