استفاده از حلال های یونی در تهیه استرها و نیترو آروماتیک ها

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,105

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CHEMISTRYMED01_055

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1388

Abstract:

با وجود پیشرفت های فراوان در سنتز مواد آلی، هنوز این علم احتیاج به تجربیات بیشتری دارد. زیرا هنوز بسیاری از روش های دارای کارآیی لازم نمی باشند. بسیاری از واکنشگرها گرانقیمت و بسیاری فرآیندها آلوده کننده محیط زیست می باشند. تلاشهای زیادی برای جلوگیری از آلودگی زیست شده و منجر به پیدایش گرایشی به نام «شیمی سبز» گردید. شیمی سبز امروزه به طور وسیعی مورد توجه قرار گرفته است و در این زمینه هر سال گردهمایی ها، سمینارها، مقالات و کتب متعددی برگزار و چاپ می گردد. یکی از تلاشهای انجام شده در این زمینه، تهیه حلالهای یونی است. مایعات یونی و یا حلالهای یونی، ترکیبات آلی هستند که ساختمان نمکی دارند. آنها فشار بخار موثری ندارند و براحتی قابل بازیابی و استفاده مجدد می باشند. این ترکیبات دارای ساختمان شیمیایی متفاوت هستند. یکی از این ترکیبات، نمک های آمونیومی هستند که اگر مایع باشند می تواندد بعنوان حلالهای یونی به کار برده شوند. در این تحقیق ما تلاش کردیم نمک آمونیومی با گروه های مناسب (RR_R_R_N X _) بسازیم که در دمای اتاق مایع باشد. در مرحله اول از ترکیب کلروسولفونیک اسید با اتیلن گلایکول، استراسید سولفوریک تهیه شده و در مرحله بعد از ترکیب این استر با یک مولکول تری اتیل آمین، نمک آمونیوم استراسید سولفوریک تهیه شده است. این ترکیب مایع بوده و می توانست بعنوان حلال یونی در واکنش ها استفاده شود. بنابراین، از آن در چند واکنش مربوط به اسید ها مانند تهیه استرها و همچنین تهیه نیتروآروماتیکها استفاده نمودیم.

Authors

سیده سکینه رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، شیمی آلی

فرج اله مهنازاده

دکتری شیمی آلی، عضو هیات علمی

مهدی فروزانی

دکتری شیمی آلی، عضو هیات علمی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mikami, k. Green reaction media inorganic synthesis: Japan (2005) ...
  • Rogers, R.; seddon, k. , Eds. lonic liquids: Industrial Applications ...
  • Wassersche id _ p.; welton, T., Eds Ionic liquids in ...
  • نمایش کامل مراجع