CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساختار عاملی، روایی، پایایی و هنجاریابی پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی توماس وداکر (دانش آموزان پایه چهارم دبستان شهر تهران)

عنوان مقاله: ساختار عاملی، روایی، پایایی و هنجاریابی پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی توماس وداکر (دانش آموزان پایه چهارم دبستان شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JEM-6-23_008
منتشر شده در شماره 23 دوره 6 فصل پاییز در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

شکوه جمالی زواره - دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
محمدعلی نادی - دانشیار و عضو هییتعلمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

خلاصه مقاله:
این پژوهش با هدف هنجاریابی پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی توماس و داکر به مرحله اجرا درآمد. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان دختر و پسر پایه چهارم ابتدایی مدارس دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 94-1393 بودند که بر اساس جدول حجم نمونه کوهن و همکاران (2001)، تعداد 398 نفر آن ها به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی توماس وداکر در مورد آن ها اجرا گردید. از ضریب آلفای کرونباخ و روش باز آزمایی جهت بررسی پایایی پرسشنامه و از تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی در بررسی روایی سازه و از ضریب همبستگی پیرسون برای محاسبه روایی همزمان استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ کل برای پرسشنامه نگرش و اضطراب برابر 0/867 و برای خرده مقیاس های خودارزیابی، علاقه، میزان ناراحتی و میزان اضطراب به ترتیب 837/864، 0/0، 0/851 و 0/831 به دست آمد. ضریب همبستگی در روش باز آزمایی بین دومرتبه اجرای پرسشنامه 0/868 بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی گویه های پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی نشان داد که این مقیاس دارای 4 عامل با شاخص برازش مطلوب است. بر اساس نتایج پژوهش، پرسشنامه نگرش و اضطراب ریاضی ابزاری روا و معتبر بوده که می توان از آن در شناخت نوع نگرش و تشخیص میزان اضطراب دانش آموزان در درس ریاضی استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
هنجاریابی، اضطراب ریاضی، خودارزیابی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/719940/