مطالعه اثرات سرکوب گری باکتری پاستورلا مولتی سیدا B:2 Pasteurella multocida) ) بر روی لنفوسیت های گوساله

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 678

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_VTJ-30-3_006

تاریخ نمایه سازی: 15 اردیبهشت 1397

Abstract:

سپتیسمی هموراژیک، بیماری حاد گاو و گاومیش در کشورهای گرمسیری است که به وسیله کوکوباسیل گرم منفی به نام پاستورلا مولتی سیداسروتایپ B:2 ایجاد می شود. شواهد آزمایش پیشین بر روی گاو، دال بر سرکوب پاسخ ایمنی پس از چالش بوده و در مطالعه حاضر جهت بررسی مقدماتی یافته مذکور، آزمایشهای in-vitro با استفاده از عصاره پاستورلا و سلول ها ی تک هسته ای خون محیطی ) PBMC ( گاوی طراحی گردید تا آثار احتمالی سرکوب گری جزء یا اجزایی از باکتری بر لنفوسی تهای گاوی بررسی شود. از آزمایش سنجش تحریک تکثیر لنفوسیتی به منظور ارزیابی آثار عصاره عاری از سلول ) CFE ( پاستورلا بر روی PBMC استفاده شد. سپس ماده ConA به کشت سلول های مورد نظر اضافه و پاسخ تکثیری آن ها با استفاده از روش شمارش آشکارسازی به وسیله ارزیابی فعالیت تایمیدین رادیواکتیو استفاده گردید. به علاوه جهت شناسایی اولیه عامل سرکوب گر موجود در عصاره از روش های حرارت دادن، دیالیز، و تهیه پروتیین غشای خارجی ) OMP ( استفاده گردید. نتایج نشان داد افزودن عصاره CFE با غلظت 50 میکروگرم در میلی لیتر باعث کاهش پنج برابری پاسخ تکثیری سلول های PBMC به ConA می شود. حرارت دادن عصاره CFE در دمای 80 درجه سانتی گراد به مدت پنج دقیقه فعالیت سرکوب گری آن را به طور کامل از بین برد. OMP فعالیت سرکوب گری مشابه با عصاره نشان داد. این مطالعه حاکی از وجود اثر سرکوب گری جزء یا اجزایی از باکتری پاستورلا مولتی سیدا بر پاسخ تکثیری PBMC به ConA بود. این جزء از باکتری دست کم در بخشی از ساختمان پروتیینی است و جزو پروتیینهای غشای خارجی است.

Keywords:

پاستورلا مولتی سید , ا سپتی سمی هموراژیک , سرکوب , PBMC , گاو

Authors

سعید عطایی کچولی

استادیار بخش تحقیق و تشخیص بیماری های باکتریایی طیور،موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

محمدمهدی رنجبر

استادیار بخش تحقیق و تشخیص بیماری های باکتریایی طیور،موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

صبا عطایی کچولی

دانشجوی سال آخر رشته سلولی مولکولی، دانشکده علوم زیستی،دانشگاه خوارزمی، کرج، ایران.