CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی شهری ادراکی در راستای تقویت منظر ذهنی و خوانایی حوزه های زیارتی شهری (نمونه موردی ناحیه زیارتی حرم زینبیه (س) اصفهان)

عنوان مقاله: طراحی شهری ادراکی در راستای تقویت منظر ذهنی و خوانایی حوزه های زیارتی شهری (نمونه موردی ناحیه زیارتی حرم زینبیه (س) اصفهان)
شناسه ملی مقاله: ACCMCONF01_119
منتشر شده در کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی نوین در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجید علامت ساز - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

خلاصه مقاله:
نحوه تجربخ مخاطبین از شهر و ارتباط مقیاس بین فرد و محیط شهری یکی از مسایل کلیدی درباره شهر به عنوان بتر روزانه مردم است. ویژگی عمده طراحی در حوزه های مذهبی شهرها، تاثیرپذیری و تاثیر آنها از حیث محدوده عملکرد در مقیاس محلی، منطقه ای، ملی یا فراملی است. این رساله از طریق ارایه یک سری اصول طراحی مکان جهت افزایش خوانایی و شکل گیری تصویر ذهنی مناسب به دنبال تایید این فرضیه است که مولفه های کالبدی، عملکردی و معنای طراحی شهری نقش بسزایی در ایجاد بستری خوانا مشتمل بر کیفیت های طراحی شهرها ادراکی این حوزه ایفا می کند. در این راستا از طریق شناخت ابعاد مختلف شهری و تحلیل آنها و همچنین تحلیل نقشه های ذهنی ساکنان سعی در رسیدن به ساختاری خوانا و تقویت منظر ذهنی نموده ایم. از نتایج به دست آمده از این پژوهش این است که خوانایی یک محدوده زیارتی موجبات قایل درک شدن یک مکان مذهبی و مناسبات آن، امکان جهت یابی و راهیابی آسان به محدوده، دعوت مردم سایر نقاط محدود و ایجاد تعلق خاطر و آرامش ناظرین می شود. در این راستا در طراحی محدوده زیارتی زینبیه با سامان دهی خیابان ها، ساختمان ها، کاربری ها و فضاهای باز در آخر به سطحی از خانه رسیدیم که به وسیله آن می توان محدوده را به مثابه یک متن خاطره انگیز است مطلوب قرایت نمود.

کلمات کلیدی:
خوانایی، منظر ذهنی، ادراک، زینبییه (س)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/723527/