بررسی رابطه ی سبک های هویت با سلامت عمومی و انگیزه پیشرفت در دانش آموزان دختر و پسر مقطع پیش دانشگاهی شهر میناب در سال 1392

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 528

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCSCO01_051

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

Abstract:

مقدمه: یکی از مراکز بسیار مهم در امر آموزش، مدارس و بویژه دبیرستانها می باشند و سلامت دانش آموزان مشغول به تحصیل در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. نوجوانی دوره هویت یابی است و این شکل گیری هویت بسیاری از ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد که از جمله آنها سلامت روانی است . افرادی که دارای سطح بالایی از انگیزش پیشرفت هستند برای حل مشکلات و رسیدن به موفقیت بسیار کوشا هستند.هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه ی سبک های هویت با سلامت عمومی و انگیزه پیشرفت در دانش آموزان دختر و پسر مقطع پیش دانشگاهی می باشد.روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی شهرستان میناب در سال تحصیلی 92-91 که تعدادشان برابر 842 نفر می باشد.آزمودنی ها پرسشنامه های سبکهای هویتی برزونسکی، پرسشنامه سلامت روان (GHQ) و پرسشنامه انگیزه پیشرفت (ACMT) را تکمیل نمودند. اطلاعات پس از کدگزاری با نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: تحلیل نتایج نشان داد سبکهای هویتی جهت گیری اطلاعاتی و هنجاری، با انگیزه پیشرفت ارتباط معناداری در سطح 05/0> P داشت. همچنین سبکهای هویتی جهت گیری اطلاعاتی و هنجاری با سلامت عمومی ارتباط معنادار و معکوسی در سطح 05/0> P داشت.بحث: با توجه به نقش حیاتی انگیزش پیشرفت درفراینده یادگیری و پیشرفت دانش آموزان لازم است تا حد امکان شرایط بهینه اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و روانی جهت افزایش این انگیزه ،تقلیل عوامل کاهنده آن، وهدایت این انگیزه، فراهم گردد تا بتوان جامعه ای پویا و شاد را پرورش داده و از رقابت ها و استعدادهای افراد به نحو شایسته در خدمت هدف های جامعه مسیولیت پذیر و مدنی بهره جست. و همچنین با آگاه سازی خانواده ها در فرزند پروری مناسب جهت سوق دادن فرزندانشان به هویت های موفق و نهایتا سلامت روان آنها را می توان ارتقا بخشید.

Authors

راضیه کمالی

دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس،ایران