CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش مقبولیت اجتماعی(پذیرش اجتماعی) در دانش آموزان دختر پرخاشگر مقطع متوسطه اول شهرستان فلاورجان)

عنوان مقاله: اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش مقبولیت اجتماعی(پذیرش اجتماعی) در دانش آموزان دختر پرخاشگر مقطع متوسطه اول شهرستان فلاورجان)
شناسه ملی مقاله: NCCG05_052
منتشر شده در پنجمین همایش ملی روانشناسی ، مشاوره و مددکاری اجتماعی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

اعظم فتحی - اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمینی شهر، دانشکده علوم انسانی
فاطمه جوادزاده - استادیار گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
در پژوهش حاضر اثر بخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش مقبولیت اجتماعی (پذیرش اجتماعی) دانش آموزان دختر پرخاشگرمقطع متوسطه ی اول شهرستان فلاورجان مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش به صورت مداخله ای و نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر مدارس شهرستان فلاورجان در مقطع متوسطه اول و نمونه تحقیق 30 نفراز دانش آموزان پرخاشگربودند که به این منظور مدرسه ای به صورت در دسترس انتخاب شد و 100 نفر از دانش آموزان،آزمون پرخاشگری(آرنولد.اچ.باس و مارک پری) را تکمیل کردند. از بین این افراد، 30 نفرازدانش آموزانی که نمره ی بالاتر از 145 در پرخاشگری گرفته بودند، به عنوان نمونه انتخاب شده وبه طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در نهایت مداخله آزمایشی بر روی گروه آزمایش به مدت 10 جلسه و 1بار در هفته اجرا گردید. ابزار مورد استفاده ، پرسشنامه ی پذیرش اجتماعی کروان و مارلو بود. پس از اتمام برنامه آموزشی ار هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS-20 استفاده شد. نتایج نشان داد که مهارت های ارتباطی بر مقبولیت اجتماعی دانش آموزان پرخاشگر،در پس آزمون موثر بوده است و میزان تاثیر0/46 می باشد (p<0/01).

کلمات کلیدی:
مهارت های ارتباطی، مقبولیت اجتماعی(پذیرش اجتماعی) ، پرخاشگر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/728267/