ارزیابی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در عفونت های استرپتوکوکوزیس مزارع پرورش قزل آلای رنگین کمان استان کهگیلویه و بویر احمد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 294

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_100

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

Abstract:

عفونت استرپتوکوکوزیس در ماهی ناشی از کوکسی های گرم مثبتی اند که در صورت بی توجهی به درمان، مرگ و میربالایی را سبب می شوند. از طرفی بدلیل استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و موتاسیون های باکتریایی، مقاومتباکتریایی به یک مشکل عمده برای سلامت عمومی تبدیل شده است. تا کنون مطالعات محدودی در مورد وقوع مقاومتهای آنتی بیوتیکی از باکتری های جداشده از مزارع پرورش ماهی صورت گرفته است.مواد و روش کار: از 6 مزرعه واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد 43 نمونه مثبت از نظر ابتلا به استرپتوکوکوزیس اخذگردید. جهت شناسایی استرپتوکوک ها پس از نمونه گیری از کبد، کلیه و طحال ماهیان به ظاهر بیمار، مراحل مختلفکشت، انکوباسیون، خالص سازی، رنگ آمیزی و تست های بیوشیمیایی تفریقی صورت گرفت و در نهایت عوامل مسبباسترپتوکوکوزیس شناسایی گردیدند. ضمنا با استفاده از تست diffusion disk Agar و محیط کشت مولرهینتون آگار، و نوترینت براث جهت کشت مجدد، و بر اساس دستورالعمل های کمیته های ملی استانداردهای آزمایشگاه های بالینی NCCLSمیزان مقاومت آنتی بیوتیکی استرپتوکوک های جدا شده تعیین گردید. دیسک ها حاوی 11 آنتی بیوتیک مورد آزمون بودند و پس از انکوباسیون نتایج مورد بررسی قرار گرفتند.بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استرپتوکوک های جدا شده از مبتلایان به استرپتوکوکوزیس استان کهگیلویه و بویر احمد را به این ترتیب گزارش کرد: جنتامایسین 91.12%، آمیکاسین 87.66%، اکسی تتراسایکلین 80.13% فورازولیدن 55.7%، استرپتومایسین 53.17% سولفامتوکسازول+ تری متوپریم 6.11%، کوتریموکسازول 3.88 %، فلورفنیکل 3.88 % و در ضمن نتایج عدم مقاومت آنتی بیوتیکی کوکسی ها را نسبت به آموکسیسیلین، آمپی سیلین و سفتی فور نشان دادند. در بین گونه های استرپتوکوکوس جدا شده بطور میانگین بیشترین و کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط می شود به streptococcus agalactiae و streptococcus iniae به ترتیب با 71.07 و 33.59 درصد. در نهایت انتظار می رود تا با انتخاب آنتی بیوتیک مناسب و به جا ضمن درمان استرپتوکوکوزیس از ایجاد مقامت های جدید آنتی بیوتیکی جلوگیری بعمل آید.

Keywords:

Authors

رضا ایجاب

دانشگاه آزاد اسلامی ,واحد کازرون ,باشگاه پژوهشگران جوان ,کازرون ,ایران

علی قربانی رنجبری

دانشگاه آزاد اسلامی ,واحد کازرون ,باشگاه پژوهشگران جوان ,کازرون ,ایران

حسین فتاحی

گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران

علیرضا گلچین منشادی

گروه آموزشی بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران