CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ظرفیت گردشگری در توسعه کارآفرینی پایدار نواحی روستایی (مورد مطالعه : بخش مرکزی شهرستان همدان)

عنوان مقاله: ظرفیت گردشگری در توسعه کارآفرینی پایدار نواحی روستایی (مورد مطالعه : بخش مرکزی شهرستان همدان)
شناسه ملی مقاله: ICSAU05_1141
منتشر شده در پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

بیژن رحمانی - استاد راهنما -عضو هیات علمی گروه جغرافیای انسانی و آمایش دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی ،تهران،ایران.
پگاه مریدسادات - استاد مشاور-عضو هیات علمی گروه جغرافیای انسانی و امایش دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی ،تهران،ایران.
سید حسین شاهد - دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی فضایی کارآفرینی گرایش :کارآفرینی مناطق روستایی)، دانشگاه شهید بهشتی تهران،ایران

خلاصه مقاله:
یکی از حوزه های اصلی موردعلاقه برای جغرافیدانان و همچنین دیگر محققان گردشگری، اثرات گردشگری و ظرفیت های بالای آن در کارآفرینی از جمله مناطق روستایی اشت است. فعالیت های گردشگری و بخصوص زمینه ها و اثرات آن در توسعه کارآفرینی پایدار در نواحی روستایی، نقشی مهمی درافزایش اشتغال، درآمد و به دنبال آن بهبود وضعیت اقتصادی مکان های روستایی دارد. در سالهای اخیر یکی از مشکلات اساسی کشور ما، عقب ماندگی روستاها و مهاجرت روستاییان به نواحی شهری که عامل اصلی آن مسایل اقتصادی، به خصوص دسترسی به اشتغال بوده است، که مشکلات بسیار زیادی مانند حاشیه نشینی، کاهش کیفیت زندگی، کمبود اشتغال، افزایش جرم و جنایت در شهرها به همراه داشته است. بیکاری و کمبود فرصتهای شغلی، نتیجه نابرابری بین عرضه و تقاضای نیروی کار و یا بازار کار در روستاها میباشد، در این بین برای فایق آمدن به معضلات ازجمله در کشور ایران و کشورهای جهان سوم توجه به کارآفرینی و اثرات مثبت آن بسیار ضرروی می باشد. که یکی از زمینه هایی که دارای ظرفیت بالا در زمینه ایجاد کارآفرینی در مناطق روستایی دارد، همان بخش گردشگری می باشد. گردشگری روستایی راه حل نهایی برای تمامی مشکلات نواحی روستایی شمرده نمی شود، اما از کارکردهای مهم گردشگری روستایی، توسعه مناطق با پتانسیل های گردشگری روستایی است. فعالیت های گردشگری روستایی اصولا از نوع بنگاه های اقتصادی کوچک است. شرکت های کوچک اغلب می توانند واکنش سریعی به نیازها و بازارهای جدید نشان بدهند و این مقدمه برای انواع نوآوری ها است. کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی پایدار هم به طور فزاینده ای به عنوان یک کانال قابل توجه برای تبدیل محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست شناخته می شود. متفکران متعددی از کارآفرینی پایدار به عنوان اکسیری برای بسیاری از نگرانی های اجتماعی و زیست محیطی حمایت می کند. پایداری کارآفرینی با در نظر گرفتن سه بعد محیطی، اقتصادی، اجتماعی و استمرار و نهادینه شدن کارآفرینی یا به عبارتی ماندگاری کارآفرینی تحقق یافته، موضوع مهمی است که نقش اساسی در توسعه پایدار روستایی دارد، چراکه توسعه پایدار ابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیطی را شامل می شود. کارآفرینی پایدار فرایند کشف، ارزیابی و بهره برداری از فرصت های اقتصادی در بازاری است که با شکست مواجه شدند و از پایداری کمی برخودار هستند و قابلیت سازگاری با محیط زیست را دارند. در نهایت در تحقیق حاضر به صورت کتابخانه ای و میدانی به ظرفیت گردشگری در توسعه کارآفرینی پایدار نواحی روستایی ، پرداخته ایم که نتایج و بررسی کشورهای پیشرو در این زمینه نشان می دهد که گردشگری اثرات بسیار مثبتی در کارآفرینی مناطق روستایی داشته است.

کلمات کلیدی:
کارآفرینی، گردشگری و توسعه پایدار، گردشگری روستایی، کارآفرینی روستایی، همدان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/735550/