بررسی میزان افزایش تراکم کشت ماهی کپور در مزارع پرورش ماهیان گرمابی با هدف ارتقای عملکردی از طریق کاهش مصرف آب و اشغال زمین

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,128

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFWM03_079

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1397

Abstract:

به منظور بررسی میزان افزایش تراکم کشت ماهی کپور در مزارع پرورش ماهیان گرمابی با هدف ارتقای عملکردی از طریق کاهش مصرف آب و اشغال زمین تحقیقی در سال 1395 انجام شده است . تا با تعیین میزان تراکم مطلوب ماهی پرورشی از طریق برسی های زیستی و غیر زیستی ، به هدف امکان ارتقای عملکرد در واحد سطح یا حجم استخرها و کاستن از سطح اشغال سرزمینی استخرهای پرورش ماهیان گرمابی دست یافت. حاصل در راستای بررسی اثرات تعیین تراکم ماهی بر شاخص های رشد، بازماندگی ماهی پرواری برای دستیابی به مناسب ترین تراکم برای تولید مطلوب ماهی کپورمعمولی خواهد بود. هم چنین بررسی روند رشد پرورش ماهی کپور معمولی در حوضچه ها نشان دهنده بهترین نرم ازتراکم کشت برای تولید ماهی کپورمعمولی درپرورش تک گونه ای در استخرهای بتنی می باشد. این تحقیق در 9 حوضچه های پرورش ، شامل سه تیمار باذخیره سازی 10 ، 20 و 30 قطعه بچه ماهی 50 گرمی در هر مترمکعب و درسه تکرار صورت گرفت. ماهیان با غذای دستی و کنستانتره پلت تغذیه شده واندازه گیری شاخص های زیستی ماهی ها و پایش مستمر فاکتورهای کمی وکیفی آب شامل (O(2) , CO(2) , NH(4) , SO(3 انجام گردیده است . داده ها پس از جمع آوری در قالب اکسل تنظیم و در برنامه spss.21 و با آزمونهای آماری و مقایسه میانگین ها ورگرسیون تحلیل شده است . نتایج حاصله نشان می دهد که مطلوبترین تراکم در پرورش ماهی، می تواند 15 قطعه ماهی در هر متر مکعب ، p= 95%، باشد. به عبارتی دیگر می توان با کاستن از ظرفیت های موجود استخرهای پرورش ماهیان گرمابی به ثلثان یا نصفان ، معادل 33 – 66 % در مصرف آب و استخر صرفه جویی نمود.

Authors

باقر امینیان فتیده

عضو هیات علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی.

محسن پوراسدی

عضو هیات علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی.

حمیدرضا سلیمانی

دانش آموخته مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی

مهران آوخ کیسمی

عضو هیات علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی.