CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بازشناسی نظام معماری بومی روستایی در منطقه اورامان کردستان (مطالعه موردی: روستاهای بخش اورامان شهرستان سروآباد)

عنوان مقاله: بازشناسی نظام معماری بومی روستایی در منطقه اورامان کردستان (مطالعه موردی: روستاهای بخش اورامان شهرستان سروآباد)
شناسه ملی مقاله: MOUNTAINOUS01_012
منتشر شده در نخستین همایش معماری و شهرسازی با موضوع الزامات، چالشها و راهبردهای معماری و شهرسازی سکونت گاههای کوهستانی (با محوریت اورامانات) در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزاد داودی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
محمد آزاد احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.

خلاصه مقاله:
معماری خودجوش و بومی که بازتابی از شرایط اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و محیطی هر منطقه می باشد، طی سالیان دراز توانسته است با بیشترین انطباق و پویایی با محیط طبیعی، نیازهای اقتصادی و اجتماعی روستاییان را برطرف کرده و بدین ترتیب به عنوان مطلوب ترین رویکرد در راستای تامین مسکن پایدار روستاییان مطرح می باشد. در این راستا نیز، هدف مطالعه حاضر، بازشناسی و بررسی ویژگی های معماری بومی روستایی منطقه اورامان به منظور کاربرد اصول و نهفته های این نوع معماری در طراحی و ساخت سازه ها وبناهای جدید در محیط روستایی اورامان می باشد. نوع پژوهش، بنیادی- کاربردی و به لحاظ روش توصیفی، مبتنی بر گردآوری اطلاعات از منابع متعدد اسنادی و مشاهده میدانی می باشد. نتایج پژوهش، نشان دهنده تطبیق اصول معماری بومی روستایی اورامان با شرایط اقتصادی، اجتماعی و محیطی بوده که این امر ضرورت تداوم اصول آن را با به روزآوری و انطباق با نیازهای عصر حاضر، جهت تحقق مساکن پایدار روستایی در منطقه اورامان ضروری می سازد.

کلمات کلیدی:
معماری بومی، روستاهای منطقه اورامان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/743272/