CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت زیاد HIIT بر رزیستین سرمی و فاکتورهای وابسته به چاقی در زنان دارای اضافه وزن و چاق

عنوان مقاله: اثر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت زیاد HIIT بر رزیستین سرمی و فاکتورهای وابسته به چاقی در زنان دارای اضافه وزن و چاق
شناسه ملی مقاله: PESSO02_095
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در تربیت بدنی،علوم ورزشی و قهرمانی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهلا تشکری زاده - کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان ایران.
خدیجه ملایی - کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان ایران.
محمدرضا رضایی پور - استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان ایران.

خلاصه مقاله:
رزیستین نقش مهمی در بیماری های مرتبط با چاقی از طریق فرآیندهای سوخت و ساز و سیستم ایمنی ایفا می کند. هدف از تحقیق حاضر اثر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت زیاد HIIT بر مقادیر رزیستین و ترکیب بدن زنان دارای اضافه وزن بود. روش تحقیق نیمه تجربی است. 16 زن دارای اضافه وزن و چاق 40+10 سال، BMI> 25 داوطلب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی ( 8 نفر) و کنترل ( 8 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین در یک برنامه تمرین 8 هفته ای وچهار جلسه در هر هفته و با شدت ضربان قلب 70 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. در حالی که از گروه کنترل خواسته شد در مدت مطالعه روش زندگی معمولی خود را حفظ کنند. نمونه های خونی در دو مرحله یکی 48 ساعت پیش از انجام آزمون ها و در مرحله بعد 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین گرفته شد .غلظت رزیستین به روش الایزا با استفاده از کیت مخصوص محاسبه گردید .برای تشخیص همسانی و طبیعی بودن اطلاعات مربوط به آزمودنی های گروه های تحقیق از آزمون شاپیرو ویلک استفاده شد .به منظور تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی اختلافات درون گروهی از آزمون t- زوجی و برای بررسی اختلافات بین گروهی گروه های تحقیق از آزمون کوواریانس در سطح معنی داری p<0.05 استفاده گردید .برای انجام محاسبات آماری از برنامه spss21 استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داد که تمرینات ورزشی 8 هفته ای اثر معناداری بر BMI و P=0/000 ، وزن بدن P=0/000 رزیستین P=0/000 داشت. تمرین تناوبی با شدت زیاد علاوه بر کاهش وزن 2 شاخص توده بدنی موجب کاهش رزیستین در زنان دارای اضافه وزن و چاق می شود که میتواند نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به بیماری های متابولیک و قلبی-عروقی باشد

کلمات کلیدی:
ورزش، رزیستین، زنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/743939/