مطالعه اثر ارزش های اصلاحی بر روی روند بیان ژن گیرنده پرولاکتین در زمان های مختلف فیزیولوژیکی غدد پستانی بزهای عدنی ایران

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 454

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

LSFE01_169

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

Abstract:

در مطالعه حاضر، الگوی بیان ژن گیرنده پرولاکتین در غدد پستانی بزهای عدنی، طی قبل از زایمان، شیردهی و خشکی در دو گروه حیوانات با ارزش اصلاحی بالا و پایین مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور بافت غده پستان بیوپسی شده و از روش Real-Time PCR برای مطالعه بیان استفاده شد. مدل آماری شامل عوامل ثابت گروه ارزش اصلاحی، زمان نمونهبرداری، اثر متقابل زمان نمونه برداری و گروه ارزش اصلاحی، و عوامل تصادفی اثر حیوان در داخل گروه ارزش اصلاحی و اثر متقابل بین زمان نمونه برداری و حیوان در داخل گروه ارزش اصلاحی بود. نتایج نشان داد تمام عوامل مدل معنی دار بودند (p<0.01) در گروه با ارزش اصلاحی بالا، میزان رونوشت برداری این ژن در زمان تولید شیر در مقایسه با زمان های قبل از زایمان و خشکی بطور معنیدار کمتر بوده است. در هر دو گروه، حداکثر رونوشت برداری این ژن در زمان خشکی بوده است. این نتایج نشان میدهد که ژن گیرنده پرولاکتین شرایط رونوشت برداری متفاوتی در گروه با ارزش اصلاحی بالا داشته است که نیاز است شرایط و ساختار ناحیه پروموتور این ژن در بز عدنی مورد مطالعه قرار گیرد.

Authors

سالم مرمضی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس

علی اکبر مسعودی

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تربیت مدرس

رسول واعظ ترشیزی

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تربیت مدرس

عباس پاکدل

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران