انعکاس شخصیت های زن محور راویان همه چیز گردان در آثار نویسندگان زن ادبیات مقاومت (تقابل رمان های دهه 60 و : 80 دل فولاد، سرود اروندرود، خاله بازی، بازی آخر بانو)
عنوان مقاله: انعکاس شخصیت های زن محور راویان همه چیز گردان در آثار نویسندگان زن ادبیات مقاومت (تقابل رمان های دهه 60 و : 80 دل فولاد، سرود اروندرود، خاله بازی، بازی آخر بانو)
شناسه ملی مقاله: ICRL01_054
منتشر شده در نخستین همایش ادبیات مقاومت با محوریت شهدای دانشجو استان خراسان شمالی در سال 1396
شناسه ملی مقاله: ICRL01_054
منتشر شده در نخستین همایش ادبیات مقاومت با محوریت شهدای دانشجو استان خراسان شمالی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:
سیده نگین چهر مصطفوی - کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
خلاصه مقاله:
سیده نگین چهر مصطفوی - کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
زنان داستان نویس، با ورود خود به دنیای نویسندگی، بن مایه های تازه ای به داستان ها بخشیدند. آنها شخصیت های زن را به نحوی محوری مطرح کردند که پیشبرنده داستان باشند و بتوانند از شخصیت زن، شرای و پایداری های وی بنگارند. در ادبیات ایران، معمولا زن عنصری ایستا و منفعل محسوب میشد، اما پس از انقلاب و در جریان ادبیات پایداری، شخصیت های زنی مطرح شدند که نه تنها منفعل نبودند بلکه مایه امید و نمایشگر آرمان های جامعه اند. این پژوهش با توجه به اهمیت شخصیت زن در ادبیات پایداری و با روش توصیفی تحلیلی صورت گرفته است. توجه به این گونه پژوهش ها، علاوه بر نمایش وجوه پنهان شخصیت زن ایرانی، به باورمندی نویسندگان زن نیز یاری می رساند. می توان گفت با بررسی آثار نویسندگان زن میتوان سبک روایت های زنانه را بیشتر شناخت و به این نکته دست یافت که شخصیت های زن محوری درداستان نویسندگان زن منتخب، غالبا پیش برنده و در جهت نمایش مقاومت زنان و بلوغ فکری زن تنظیم شده اند.
کلمات کلیدی: زن، شخصیت زن محور، ادبیات پایداری، رمان
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/746923/