CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تغییرات کاربری اراضی مرتعی به زراعی با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست ومدل رگرسیون لجستیک (مطالعه موردی بخشی از حوضه ازنا- الیگودرز)

عنوان مقاله: بررسی تغییرات کاربری اراضی مرتعی به زراعی با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست ومدل رگرسیون لجستیک (مطالعه موردی بخشی از حوضه ازنا- الیگودرز)
شناسه ملی مقاله: GISLS02_011
منتشر شده در دومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اکبر جمالی - استادیار منابع طبیعی وآبخیز داری دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه آزادمیبد
مرجان شفیعی - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور وGISدانشگاه آزاد یزد،
ملیکا فهیم - دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه آزاد شیراز،

خلاصه مقاله:
تغییر کاربری های طبیعی و به ویژه تخریب مراتع و تبدیل آنها به زمین های زراعی، اثرات زیانباری برخصوصیات خاک دارد. این امر در مناطق پرشیب کوهستانی، سبب افزایش امکان تخریب و فرسایش خاک و در نتیجه جاری شدن سیلهای ویرانگر می گردد. با توجه به افزایش جمعیت و گستردگی تغییر کاربری اراضی مرتعی درکشور، در این مطالعه به بررسی میزان تغییرکاربری اراضی مرتعی در بخشی از حوضه هیدرولوژیک ازنا- الیگودرز پرداخته شد. آشکارسازی تغییرات کاربری اراضی طی دوره زمانی 1994 تا 2015 میلادی با استفاده از مقایسه تصویر طبقه بندی شده از تصاویر ماهواره ای لندست و مدل LCM نشان داد که مساحت اراضی مرتعی از 54.7 درصد درسال 1994 به 44 درصد در سال 2015 کاهش و وسعت اراضی زراعی از 35.3 به 50.2 افزایش یافته است. در ادامه لایه های فاصله از روستا، فاصله از آبراه ه، فاصله از جاده به عنوان متغیرهای مستقل و لایه تغییر کاربری اراضی به عنوان متغیر وابسته، در مدل رگرسیون لجستیک وارد گردید. اجرای مدل رگرسیون لجستیک در حالت متغیرهای مستقل گسسته انجام شد. ضرایب بدست آمده از اجرای مدل در حالت گسسته، نشاندهنده احتمال وقوع بیشتر تبدیل اراضی مرتعی به اراضی زراعی در نزدیکی جاده, آبراه ه و روستا است. همچنین مقدار ROC در اجرای مدل 0.69 بدست آمده است.

کلمات کلیدی:
حوضه هیدرولوژیک، مدل LCM، رگرسیون لجستیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/749437/