CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پهنه بندی خطر زمین لغزش با ارزیابی مکانی چند متغیره با مدل سازی سلسله مراتبی (منطقه مورد مطالعه: حوزه آبخیز مشهدکاوه، استان اصفهان)

عنوان مقاله: پهنه بندی خطر زمین لغزش با ارزیابی مکانی چند متغیره با مدل سازی سلسله مراتبی (منطقه مورد مطالعه: حوزه آبخیز مشهدکاوه، استان اصفهان)
شناسه ملی مقاله: GISLS02_062
منتشر شده در دومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

نسیم زرنگ - کارشناس ارشد گروه سنجش از دور و GIS ،واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد، ایران
علی اکبر جمالی - استادیار گروه آبخیزداری، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
علی حسن آبادی - دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری،واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد، ایران
سیدمرتضی محمدی هنزایی - کارشناس ارشد نقشه برداری- GIS،دانشگاه تحصیلات تکمیلی و فناوری پیشرفته کرمان

خلاصه مقاله:
زمین لغزش یکی از پدیده های زمین شناسی است که هر ساله باعث ایجاد خسارتهای جانی و مالی فراوانی در سطح کشور شده و نیز به عنوان عاملی محدود کننده در سیاستهای توسعه اراضی محسوب میشود. امروزه روشهای مختلفی برای پهنه بندی خطر حرکات تودهای زمین ارایه شده که در هر یک از آنها عواملی چند به عنوان فاکتورهای موثر در تصمیم گیریها اولویت بندی شده اند. لذا در این تحقیق به منظور تعیین مناطق دارای پتانسیل لغزش بالاتر و بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف، ابتدا با مطالعات صحرایی و بررسی مطالعات صورت گرفته در این زمینه پارامترهای موثر انتخاب گردید و لایه های مربوط به هر کدام در محیط ILWIS و با استفاده از نرم افزار ArcGIS تهیه شد.نقشه های زمین شناسی، شیب، ، کاربریاراضی و فاصله از جاده، رودخانه و. گسل و چاه به عنوان عوامل و نقشه شیب بهعنوان محدودیت منطقه مشهدکاوه، استان اصفهان به سیستم معرفی شد.با استفاده ازتحلیل سلسله مراتبAHP1 این عوامل بصورت زوجی مقایسه و وزن هر یک از عوامل که مبین میزان تاثیر آنها است، محاسبه و در نهایت نقشه پهنهبندی خطر زمین لغزش با حساسیتهای مختلف تهیه شد و حوزه آبخیز در چهار کلاس طبقه بندی شدند و مساحت و میزان خطر لغزش در هر طبقه محاسبه شد. عامل سنگ شناسی و شیب در وقوع زمینلغزش بالاترین تاثیر را داشته و باید با تاکید بیشتری جهت برنامه ریزی مدیران و سیاست گذاریهای توسعه در حوزه مدنظر قرار گیرند.

کلمات کلیدی:
ILWIS، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، زمینل غزش، پهنه بندی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/749488/