CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب سبد بهینه پروژه با در نظر گرفتن ریسک و کارایی با استفاده از ترکیبی از روش های تصمیم گیری چندمعیاره (مطالعه موردی مجتمع فولاد مبارکه اصفهان)

عنوان مقاله: انتخاب سبد بهینه پروژه با در نظر گرفتن ریسک و کارایی با استفاده از ترکیبی از روش های تصمیم گیری چندمعیاره (مطالعه موردی مجتمع فولاد مبارکه اصفهان)
شناسه ملی مقاله: INDUSTRIAL03_1103
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین فهامی - کارشناسی ارشد دانشگاه علم و هنر یزد
حسن حسینی نسب - استاد دانشکده فنی مهندسی دانشگاه یزد
مهدی نخعی نژاد - استادیار دانشکده فنی مهندسی دانشگاه علم و هنر یزد

خلاصه مقاله:
یکی از مسایلی که همواره مدیران با آن روبه رو هستند تصمیم گیری در خصوص انتخاب یک مجموعه از مناسب ترین پروژه ها است. انتخاب مجموعه مناسب از پروژه ها به طور قابل ملاحظه ای برای سازمان به منظور دستیابی موفقیت آمیز به مزیت رقابتی و استراتژی های شرکت مهم است. از یک طرف با توجه به منابع محدود و تغییرات پویا در محیط کسب وکار، این نوع انتخاب کاملا سازمان ها را به چالش می کشاند. از طرف دیگر تحقیقات صورت گرفته در حوزه مدیریت ریسک نشان می دهند که پروژه ها اغلب دیرتر از زمان مورد انتظار و با صرف بودجه ای بیشتر از بودجه از پیش تعیین شده و حتی گاها با کیفیت پایین تر به اتمام رسیده اند. درنتیجه وجود ریسک و عدم قطعیت در پروژه موجب کاهش دقت در تخمین مناسب اهداف شده و از کارایی پروژه ها می کاهد. لذا به نظر می رسد انتخاب پروژه های با ریسک بالا سبب می گردد که مدیران با چالش های جدی جهت اتمام پروژه روبه رو گردند. هدف از این مقاله انتخاب سبد بهینه پروژه با در نظر گرفتن همزمان دو معیار ریسک و کارایی است، که به عنوان مطالعه موردی انتخاب سبد پروژه در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان مورد بررسی قرارگرفته است. برای این منظور ابتدا با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها کارایی هر پروژه بر اساس معیارهای ورودی و خروجی پروژه مشخص گردیده، در مرحله دوم با استفاده از روش تحلیل شبکه ای فازی به وزن دهی به پروژه ها با در نظر گرفتن معیار ریسک و ارتباط بین زیر معیارها پرداخته شده و در نهایت سبد بهینه با استفاده از یک مدل چند هدفه صفر و یک و با توجه به محدودیت های سازمان فرموله شده و با استفاده روش برنامه ریزی آرمانی حل شده است.

کلمات کلیدی:
سبد پروژه، تحلیل پوششی داده ها (DEA)، تحلیل شبکه ای فازی (FANP)، برنامه ریزی آرمانی (GP)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/757123/