استفاده از تله های زرد چسبنده جهت مدیریت کنترل جمعیت Psyllopsis discrepans Flor آفت درختان زبان گنجشک در حاشیه ی خیابان ها و فضای سبز دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 797

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EMAA12_026

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1397

Abstract:

پسیل زبان گنجشک Psyllopsis discerpans Flor (Hem., Psyllidae) از جمله آفات مهم درخت زبان گنجشک Fraxinus rotundifolia Mill . (Oleaceae) محسوب میشود، به نحوی که باعث خشک شدن برگها و کاهش زیبایی آنها در فضاهای سبز و کنار خیابان ها میشود. در این پژوهش جهت کاهش مصرف حشره کشها و حمایت از تنوع زیستی برای کنترل این آفت از تله های زرد چسبنده همزمان با ظهور حشرات کامل در فصل بهار استفاده شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تکرار انجام شد کارتها در چهار جهت اصلی و در دو ارتفاع 2 و 3 متری روی درختان زبان گنجشک نصب شدند. کارتها هر هفته تعویض شدند و کارتهای حاوی حشرات به آزمایشگاه منتقل شدند و حشرات روی آن شمارش شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و بر اساس آزمون GLM انجام شد. نتایج نشان داد که بین اثر ارتفاع (F=2.149; df=1; Pvalue=0.144) و جهت (F=1.012; df=3; Pvalue=0.388) و همچنین اثر متقابل ارتفاع و جهت (F=0.753; df=3; Pvalue=0.521) رابطه معنی دار وجود نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش استفاده از کارتهای زرد چسبنده هم جهت پیش آگاهی و هم کنترل آفت و حمایت از دشمنان طبیعی و کاهش مصرف حشرهکشها بسیار موثر ارزیابی شد. همچنین مشاهدات نشان داد که درختان زبان گنجشک مقدار قابل توجهی از ریزگردها را بر روی شاخه ها، جوانه ها و پشت برگهای خود جذب نموده واز این نظر هم در کاهش ریزگردهای معلق درهوا موثر به نظر میرسند.

Authors

آرزو جمشیدی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد

حسنعلی واحدی

دانشیارگروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی،کرمانشاه

عباسعلی زمانی

دانشیارگروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی،کرمانشاه