CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش فناوری های پوشیدنی در مدیریت بیماری های مزمن: بررسی مروری

عنوان مقاله: نقش فناوری های پوشیدنی در مدیریت بیماری های مزمن: بررسی مروری
شناسه ملی مقاله: THPC01_024
منتشر شده در اولین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشته منوچهری منزه - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
علیرضا بنای یزدی پور - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: با روند روبه رشد فناوری اطلاعات و ورود آن به حیطه سلامت، تحول عظیمی در نظام ارایه خدمات بهداشتی درمانی رخ داده است. در دهه های اخیر فناوری های پوشیدنی وارد حیطه سلامت شده و ابزارهایی در این زمینه طراحی و ساخته شده اند. این فناوری ها نقش کلیدی در ارتقاء سطح سلامت جامعه داشته و می توانند منجر به بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه شوند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش این فناوری های پوشیدنی در مدیریت بیماری های مزمن بود.روش بررسی: این پژوهش به صورت مروری در سال 1397 و از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر از قبیل Scopus، PubMed، ScienceDirect ، Web of Science و با کلید واژه های Wearable Technology ، Disease ، Sensor Devices ، Chronic ، Health و Wearable Devices انجام شد. معیارهای ورود شامل در دسترس بودن چکیده یا متن کامل مقاله، مطالعات انجام شده در حوزه مربوطه و محدوده زمانی سال 2010 تا 2018 و معیار خروج شامل نگارش به زبان غیر انگلیسی و قرار نداشتن در محدوده زمانی جستجو بود. در نهایت 35 مقاله انتخاب گردید و پس از بررسی های انجام شده 18 مقاله انتخاب شد. یافته ها: از بین 35 مقاله یافت شده، 18 مقاله انتخاب گردید که یافته های بررسی متون حاضر، نشان داد که فناوری های پوشیدنی در حیطه مراقبت سلامت می توانند نقش مهمی در کیفیت زندگی انسان ها داشته باشند. یافته های 6 مقاله نشان داد که از طریق فناوری های پوشیدنی بیماران دارای بیماری مزمن می توانند ارتباط بهتری با تیم ارایه دهنده مراقبت جهت سنجش علایم حیاتی خود داشته باشند. یافته های 7 مقاله نشان داد که بیماران دارای بیماری قلبی در شرایط نیاز فوری به دریافت مراقبت می توانند در هر مکان و زمانی از طریق ارسال داده ها به تیم ارایه دهنده مراقبت لازم را دریافت کنند. 5 مقاله نشان داد که استفاده این فناوری ها در بیماری های مزمن موجب ارتقاء توانمندسازی و خودمدیریتی بیمار می گردد.نتیجه گیری: فناوری های پوشیدنی باعث افزایش کیفیت مراقبت سلامت در بیماری های مزمن خواهند شد و در پیشگیری، تشخیص، پایش و مدیریت بیماری ها نقش بسزایی را ایفا می کنند. بنابراین، لازم است که سیاست گزاران و مدیران دستورالعمل ها و سیاست های لازم را برای بکارگیری این فناوری ها بکارگیرند که این امر منجر به افزایش ارتقاء سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی بیماران دارای بیماری مزمن خواهد شد.

کلمات کلیدی:
فناوری پوشیدنی، بیماری مزمن، مراقبت سلامت، سنسورهای پوشیدنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/761441/