CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکانیابی و جانمایی فرهنگسرای شاهرود با استفاده از سیستم اطلاعات (AHP) و فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (GIS جغرافیایی)

عنوان مقاله: مکانیابی و جانمایی فرهنگسرای شاهرود با استفاده از سیستم اطلاعات (AHP) و فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (GIS جغرافیایی)
شناسه ملی مقاله: WCCEAU02_200
منتشر شده در دومین کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرجان قره قاشلو - کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، گروه معماری، شاهرود، ایران
هومن بهمن پور - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده علوم پایه، شاهرود، ایران

خلاصه مقاله:
هر ایجاد مراکز عمومی، مستلزم صرف هزینه های زیادی است و تعیین مکان بهینه آنها به شیوه ای که تمامی شهروندانبه نحو موثر از آن بهره مند شوند ضروری است. فرهنگسرا یکی از مکان های عمومی است که با توجه به رشد جمعیت وتهاجم فرهنگی شدید در سطح جامعه، به عنوان یک نیاز مطرح شده است. لذا، احداث اینگونه مراکز در صورتی که بامدیریت مناسب همراه باشد باعث کاهش بزهکاری ها و ارتقای سطح فرهنگ در جامعه خواهد شد. بررسی و مطالعاتمکانیابی فضاهای شهری در سالهای اخیر به عنوان یکی از عناصر کلیدی در موفقیت و بقای مراکز و کاربری های مختلفشهری مطرح است. در این مقاله تلاش شده است تا با بهره گیری از اصول علمی در مکانیابی، مکان بهینه برایفرهنگسرا در شهر شاهرود انتخاب شود. پس از بررسی معیارهای موثر در مکانیابی فرهنگسرا و بررسی روش های مختلفتعیین وزن معیارها و انتخاب روش تحلیل سلسله مراتبی AHP به عنوان بهترین روش وزندهی و بررسی لایه های GIS،نقشه مطلوبیت با استفاده از هر کدام از روشها تهیه گردید. با مقایسه نتایج حاصل شده، گزینه یا سایت نهایی که ازلحاظ برخورداری از حداکثر مطلوبیت ها مناسب احداث فرهنگسرا در شهر شاهرود است، معرفی گردید.

کلمات کلیدی:
مکانیابی، فرهنگسرا، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی، شاهرود

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/768919/