CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تهیه مدلی انعطاف پذیر جهت مسیر یابی تخلیه اضطراری شهر در بحران های ناشی از تهاجم با استفاده از GIS (نمونه موردی:شهرگرگان)

عنوان مقاله: تهیه مدلی انعطاف پذیر جهت مسیر یابی تخلیه اضطراری شهر در بحران های ناشی از تهاجم با استفاده از GIS (نمونه موردی:شهرگرگان)
شناسه ملی مقاله: USCONF01_101
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد آب برین - دانشجوی کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل گرایش طراحی،دانشگاه جامع امام حسین (ع)
صفا خزایی - استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی ، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

خلاصه مقاله:
تخلیه جمعیت و روان سازی بار ترافیک به منظور دور نمودن مردم از منبع خطر به منظور امدادرسانی به موقع و اعمال صحیح مدیریت بحران از اهداف مهم مدیران شهری است. از این رو ضرورت وجود مدلی انعطاف پذیر برای مسیحیان پی تخلیه اضطراری شهر در راستای طراحی و انجام پیش بینی های لازم در بحران های ناشی از تهاجم (مانند حملات تروریستی) به روشنی مشاهده می شود. تحقیق حاضر در صدد است نسبت به ارایه مدلی انعطاف پذیر جهت تجزیه و تحلیل و شناسایی مسیرهای تخلیه اضطراری در شهر گرگان اقدام کند. لذا ساختمان اصلی شهرداری گرگان با توجه به مرکزیت شهر به عنوان هدف حمله گروه های تروریستی انتخاب شده است. این تحقیق کاربردی بود و روش انجام آن تحلیلی - توصیفی و پیمایش مبنا است. ابزار جمع آوری داده های مورد نیاز در این پژوهش مصاحبه با کارشناسان پدافند غیرقابل، امنیتی انتظامی و مدیریت بحران و نیز روش اسنادی و پیمایش پای میدانی است. تجزیه و تحلیل به صورت کمی و کیفی با نرم افزار ArcGIS صورت می گیرد. با توجه به نوع حادثه سه سناریو جهت بررسی تهیه گردید: 1.انتقال جمعیت مراکز اسکان اضطراری. 2. انتقال جمعیت مستقر در مراکز اسکان اضطراری به مراکز اسکان موقت خارج از شهر. نتایج نشان می دهد مسیرهای اصلی منتهی به نقطه حادثه با توجه به عزیز بودن و دسترسی آسان آن ها به سایر مناطق از بهترین اولویت جهت استفاده به عنوان مسیر تخلیه اضطراری به لحاظ سرعت و زمان برخوردار می باشند. بنابراین لازم است اصلاحاتی در شبکه معابر این مناطق به لحاظ دسترسی و پهنای مسیرها صورت گیرد. همچنین قابلیت مسدود نمودن بخشی از مسیر، یک طرفه کردن و .... نشان از کارایی مدل تهیه شده دارد.

کلمات کلیدی:
؛ ArcGIS، تخلیه اضطراری، پدافند غیر عامل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/774992/