CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل و ارزیابی مدیریت ریسک معادن شن و ماسه براساس شاخص های توسعه پایدار با رویکرد AHP فازی (مورد مطالعه: معادن شن و ماسه استان قزوین)

عنوان مقاله: تحلیل و ارزیابی مدیریت ریسک معادن شن و ماسه براساس شاخص های توسعه پایدار با رویکرد AHP فازی (مورد مطالعه: معادن شن و ماسه استان قزوین)
شناسه ملی مقاله: SECM02_353
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت) در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجتبی امیدوار - کارشناس ارشد مهندسی عمران مدیریت ساخت، دانشگاه البرز، قزوین، ایران
ناصر شمس کیا - استادیار گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
جابر قاسمیان چورکلایه - کارشناس ارشد مهندسی عمران مدیریت ساخت، دانشگاه البرز، قزوین، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از مشخصه های توسعه اقتصادی هر کشور، صنایع معدنی و مهندسی آن است و موفقیت در این زمینه مستلزم ایجاد مدیریت قدرتمند و سیستماتیک در آن می باشد. امروزه مسایل متنوعی در امر مدیریت دخیل هستند. مسایل مرتبط با توسعه پایدار در سالیان اخیر نقش بسزایی در انواع مدیریت در سطوح مختلف را داراست. از سوی دیگر مدیریت ریسک بخش جدایی ناپذیر در مدیریت، به خصوص مدیریت معادن می باشد زیرا با توجه به شرایط موجود، این صنعت همواره با ریسکهایی مواجه است. هدف این تحقیق تحلیل و ارزیابی مدیریت ریسک معادن شن و ماسه با رویکرد AHP فازی بر اساس شاخص های توسعه پایدار می باشد. در این تحقیق ریسک های مرتبط با شاخصهای توسعه پایدار از طریق بررسی اسناد و مدارک و مرور پیشینه تحقیق شناسایی گردیده است؛ که شامل 21 ریسک در قالب 4 شاخص توسعه پایدار شامل شاخص های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و فنی و تکنولوژی می باشند. جامعه آماری این تحقیق 16 معدن شن و ماسه موجود در سطح استان قزوین می باشد که 15 معدن به عنوان نمونه انتخاب گردیده و با توزیع پرسشنامه میان صاحبان و کارشناسان این معادن نظرات آن ها در خصوص رتبه بندی ریسک ها استخراج گردیده است. پرسشنامه ها با استفاده از روش سلسله مراتبی فازی و با کمک کدنویسی در نرم افزار متلب مورد تحلیل قرار گرفت و نتایج حاصل نشان دهنده آن است که شاخص زیست محیطی در رتبه اول قرار داشته و به ترتیب شاخص های اقتصادی، فنی و تکنولوژی و در آخر شاخص اجتماعی از اهمیت بیشتری در معادن شن و ماسه برخوردارند. در پایان، الگوی کاربردی ریسک در معادن شن و ماسه ارایه گردیده است که بیانگر اولویت بندی 21 ریسک بررسی شده می باشد.

کلمات کلیدی:
توسعه پایدار، ارزیابی ریسک، معادن شن و ماسه، AHP فازی، الگوی ریسک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/777205/